Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Romanya'da faaliyet gösteren bando gruplarının menajerlik görevini yürüten Zaharia Margareta ve eski belediye meclis üyesi İsmail Çevik, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

01.04.2016 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Romanya'da faaliyet gösteren bando gruplarının menajerlik görevini yürüten Zaharia Margareta ve eski belediye meclis üyesi İsmail Çevik, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Gürkan, ziyarette kültürel festivallerin ülkeler arasındaki ikili ilişkileri geliştirdiğini bildirdi.

Margareta ve Çevik'in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Gürkan, Romanya'da faaliyet gösteren bandoları 13-15 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan 6. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'ne davet etti.

Ülkeler arası kültürel ilişkilerin önemli olduğuna dikkati çeken Gürkan, "Sizleri Edirne'de görmekten her zaman mutluluk duyarız. Komşularımızla ekonomik ve kültürel iletişimin güçlenerek çoğalması, bölge halkının birbirleriyle kaynaşması bizler için çok önemlidir" dedi.

Margareta ise Edirne Belediye Bandosu'nun Romanya halkı tarafından sevildiğini belirtti. Romanya'daki etkinliklere Gürkan'ı davet eden Margareta, Gürkan ve bandoya çalışmalarında başarılar diledi.

-Büyükelçi Uras'ın Edirne ziyareti

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras onuruna Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük tarafından yemek düzenlendi.

Uras, düzenlenen yemek için mevkidaşı Yörük'e ve katılımcılara teşekkür etti. Uras, 2011 yılında 4. Büyükelçiler Konferansı sırasında Edirne'ye ilk kez geldiğini ve bu gelişinde kenti daha fazla tanıma imkanı bulduğunu, çok beğendiğini söyledi.

Büyükelçi Uras onuruna kentteki bir restoranda düzenlenen yemeğe Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berkan Demiral, İl Göç İdaresi Müdürü Murat Yalgın, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev ve Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidu, Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Hüseyin Emrah Kurt, Trakya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Turan, Dışişleri Edirne Temsilciliği 2. Katip Ebru Kutlu ve 3. Katip Özge Tatlı katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement