Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü Binası'nın girişinde bulunan Engelli ve Yaşlı Veznesi engelli vatandaşların kullanıma uygun hale getirdi.

25.05.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü Binası'nın girişinde bulunan Engelli ve Yaşlı Veznesi engelli vatandaşların kullanıma uygun hale getirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, fen işleri müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmayla veznenin bulunduğu noktadaki kaldırım, engelli araçlarının rahatça girip çıkabilmesi için alçaltılarak daha düz bir alan haline getirildi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Engelsiz Kent Bayrağı almak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Edirne'nin tüm vatandaşları kucaklayan bir kent olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Kendimizi bir takım taahhütlerin altına sokacağız. Bir eylem planı yaparak, kenti belli bir süreçte engelsiz kent haline getireceğiz. Bu amaçla çıktığımız yolda engelli vatandaşların Edirne Belediyesinin hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmesi için işe ilk olarak belediyedeki engelleri kaldırarak başladık."

-Traklar sergisi açılacak

Edirne Belediyesi tarafından 40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi açılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, serginin Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri kapsamında açılacağını belirtti.

Sergide Trakların serüveninin anlatılacağını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Trakya'nın kurucusu olan Trakların yaşamı bu sergiyle gözler önüne serilecek. 40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi, Bulgar, yabancı ve özel arşivlerden temin edilen tarihi dokümanlarla, fotoğraflarla, kitaplarla, kataloglarla, ve afişlerle desteklenmektedir. Bulgaristan topraklarındaki 40 yıldır süren kazılarda bulunan Trak hazineleri, günümüzde kadim Trak halkının yüksek kültür seviyesini ve uygarlığını dünyaya göstermektedir. Dünyanın en büyük müzelerinde, seksenin üzerinde düzenlenen bu sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir onur duymaktayız."

Serginin, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 11.30'da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın salonunda açılacağı belirtildi.

-Tarihi Kırkpınar Güreşleri Koşusu

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Tarihi Kırkpınar Güreşleri Koşusu düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri Koşusu'nun 27 Mayıs Cuma Günü Saat 17.45'de İstanbul Hipodromu'nda gerçekleşeceği belirtildi.

Koşuda, Aynatınaz, Despot, İzşan, Kara Turbo, Montego, Saraybosna isimli atların yarışacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement