Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

CHP Edirne Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, anayasa görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu'nda CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'e yapılan fiziksel müdahaleyi kınadı.

12.01.2017 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, anayasa görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu'nda CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'e yapılan fiziksel müdahaleyi kınadı.

Gegeoğlu, yaptığı yazılı açıklamada CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in telefonuyla görüntü almak istediği için AK Partili milletvekillerinin fiziksel müdahalesiyle karşı karşıyla kaldığını ileri sürdü.

Bir kadına fiziki müdahalede bulunulmasını kınayan Gegeoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"82 yıl önce kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği TBMM'de bugün, ülkesinin geleceğine sahip çıkmak, yapılan haksızlıklara karşı durmak, çocuklarına daha yaşanabilir, daha güvenli bir ülke bırakabilmek için yüreğini ortaya koyan bir kadın milletvekili, fiziksel müdahaleye uğruyor, telefonu gasp ediliyor. CHP Edirne Kadın Kolları İl Başkanı olarak, bir siyasetçi olarak ama en önemlisi bir kadın ve bir anne olarak, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'e yapılan fiziksel müdahaleyi bir kez daha şiddetle kınıyorum."

Edirne'deki kar yağışı

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, belediye ekiplerinin kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmaya devam ettiğini bildirdi.

İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmaması gerektiğini belirtti.

Sürücülerin kış lastiği, zincir ve çekme halatı gibi ekipmanları kullanması gerektiğini aktaran İşbilen, "Şehrin ana arterleri, hastane, otogar, mezarlık, huzurevi, benzin istasyonları, fırınlar gibi alanların kar temizlik çalışmalarına öncelik verildi. Ayrıca yaklaşık 12 günden beri sık aralıklarla tekrarlayan kar yağışı ve şiddetli soğuğa rağmen 16 kar temizleme aracı ve tüm belediye personelimiz kamu görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyor." ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanları unutulmadı

Keşan Belediyesi soğuk havada sokak hayvanlarını unutmadı.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediye ekipleri kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpeklerini besledi.

Öte yandan, vatandaşlar karlar arasında bir sokak köpeğinin donmak üzerine olduğunu fark etti. Haber verilmesi üzerine olay yerine Keşan Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri geldi.

Ekipler köpeği bulunduğu yerden çıkardı ve besledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement