Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Mezarlıklar Birimi, zararlı otlara karşı mücadele için mezarlıklarda ilaçlama çalışması yaptı.

21.03.2017 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Mezarlıklar Birimi, zararlı otlara karşı mücadele için mezarlıklarda ilaçlama çalışması yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bahar ayının gelmesiyle zararlı otlarla mücadele etmek için merkezde bulunan Bademlik, Acıçeşme, Buçuktepe, Yıldırım, Karaağaç ve Yeni Şehir mezarlıklarında ilaçlama çalışmaları başlatıldı.

Bölgede kullanılan ilaçların etkisinin 15 gün süreceği ifade edilerek, vatandaşlar otlarla temas etmemesi konusunda uyarıldı.

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında 19 yaşındaki Şebnem Kuzu ve 7 yaşındaki Muhammet Umut Angun, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Gürkan, konukları Kuzu ve Angun ile sohbet etti.

Gürkan, Kuzu ve Angun'un okulları dışında Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nden de yararlandığını ve burada ailelerine ve kendilerine istedikleri her konuda destek sağlandığını belirtti.

Halkın down sendromu hakkında bilinçlenmesi gerektiğin aktaran Gürkan, "Bunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunun bilinmesi onlar için çok önemli. Lütfen onlara normal davranın. Onlar sizi anlıyor ama kendilerini ifade etmekte zorluk çekiyor. Sizinle onlar arasındaki tek fark bu" ifadelerini kullandı.

Gürkan, Kuzu ve Angun'a çeşitli hediyeler verdi.

Ziyarete, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da katıldı.

UTSO, coğrafi işaretler buluşmasına katıldı

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) üyelerinin, 1. Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşmasına katıldığı bildirildi.

UTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da, Türkiye Patent ve Marka Kurulu'nda yapılan toplantıya, UTSO Meclis Başkanı İsmail Şenbaş ve UTSO Meclis Sayman Üye Gökmen Şenuz katıldı.

Toplantıda, UTSO üyeleri, patent başvuruları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement