Edirne Gönüllüleri 7. Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Edirne Gönüllüleri 7. Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Edirne Gönüllüleri 7. Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Şehrin kanaat önderlerinden oluşan Edirne Gönüllüleri Yönetim Kurulu, 7. Olağan Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

06.05.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehrin kanaat önderlerinden oluşan Edirne Gönüllüleri Yönetim Kurulu, 7. Olağan Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Şehrin kanat önderleri, kamu bürokratları ve akademisyenlerinin katkı sağladığı ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun öncülük ettiği Edirne Gönüllüleri oluşumunda, amaçlarının Edirne'ye hizmet etmek olduğunu belirten Edirne Gönüllüleri Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç, "Tüm Edirnelileri kucaklamak istiyoruz" dedi.

Edirne Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Bekleviç, "Konumuz Edirne ve Edirne'nin gelişimi olduğu için üzerinde çalıştığımız çok başlık var ve projeler için bir yıldan beri çalışıyoruz. Bu anlamda birinci başlığımız kentsel tasarım rehberlerimizin oluşturulmasıdır. Edirne'mizde yediden yetmişe herkesin katılım sağlayabileceği bir katılımcı demokrasi anlayışı ile çalışmalarımızı hep birlikte sürdürmeliyiz. Bu konuda valilik ve belediyenin de katkılarıyla Erdem Timur ve Faruk Göksu hocamızın öncülüğünde önümüzdeki günlerde güzel müjdelerimiz olacaktır" dedi.

Nehirlerin turizme kazandırılması gerektiğini dile getiren Bekleviç, nehirlerin sadece suyun akması değil aynı zamanda enerji üretebilmesi ve şehrin bundan istifade etmesi olduğunu dile getirdi. Projelerini maddeler halinde sıralayan Bekleviç, "Üçüncü ana başlığımız ise bizim bir yıldır üzerinde yoğun olarak mesai harcadığımız havaalanı çalışmasıdır. Konumuz Edirne olunca başlıkları saymakla bitmez elbette. Bu anlamda ikinci bir vakıf üniversitesinin Edirne'ye kazandırılması yine üzerinde çalıştığımız diğer bir konudur. Abdi İbrahim'in katkılarıyla Sağlık Müzesi'nin yeniden onarılması ve küçük dokunuşlarla yapabileceğimiz küçük parklar, mesire alanlarının çoğaltılması ve Sinan'ın 7 Gözlü Kemeri gibi çevreci bir takım çalışmalarımızı önümüzdeki dönemlerde beraber hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"ÖZEL SEKTÖRÜN KATILIMLARIYLA EDİRNE'DE İSTİHDAMI ARTTIRACAĞIZ"

Edirne Gönüllüleri'nin işsizliği giderilmesi konusunda sürekli kafa yorduğunu belirten Bekleviç, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun öncülüğünde geçen sene kurulan çağrı merkezi projesi ile 800 kişiye istihdam sağladıklarını ve özel sektörün katılımlarıyla bu istihdam oranının daha da artacağını belirtti.

Edirne Gönüllüleri oluşumunun bünyesinde çok farklı siyasi görüşlere gönül vermiş dost ve arkadaşlarının olduğunu belirten Bekleviç, "Edirne'yi ve Edirne'nin çıkarlarını, Edirne halkının refahını merkeze alana bir çalışma yürütmemizin doğru olduğunu düşünüyoruz. Gerek bürokratlarıyla, gerek mülkü amiri valisiyle, gerekse Ticaret Odası ve Borsa'sıyla, sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla Edirne'de uzun yıllardır özlediğimiz çok güzel bir ortam oluştu. İnşallah bu ortamı hep beraber Edirne için zenginleştirebileceğimiz bir noktaya taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Edirne Gönüllülerini çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Toplantı bitimde gazeteci ve misafirlere çikolata ikram eden Tuna Bekleviç, çıkışta ise toplantıya katılan şehrin kanaat önderleri ile selfie çekilerek neşeli anların yaşanmasına vesile oldu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Gönüllüleri 7. Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement