Edirne Her Mevsim Başka Güzel - Son Dakika
Güncel

Edirne Her Mevsim Başka Güzel

Edirne Her Mevsim Başka Güzel

Osmanlı başkentlerinden Edirne her mevsim olduğu gibi kış mevsiminde de konuklarına ayrı bir güzellik sunuyor.

14.01.2017 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİHAN DEMİRCİ - Osmanlı başkentlerinden Edirne her mevsim olduğu gibi kış mevsiminde de konuklarına ayrı bir güzellik sunuyor.

İstanbul'da Avrupa yakasında oturanlar için Anadolu yakasına geçmekten daha rahat bir trafikle gelinebilecek eski payitaht Edirne, kış mevsiminde de leziz mutfağı, eşsiz tarihi yapılarıyla konuklarını ağırlamak istiyor.

Selimiye'nin heybetli duruşu, Eski Cami'nin hat yazıları, Üç Şerefeli Cami'nin avlusu, Meriç Nehri'nin akışı, Karaağaç'ın romantizmi ve şehrin sıcaklığı soğuk havalarda içinizi ısıtabilir.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'nin gerek coğrafi konumu gerekse tarihi eserleriyle önemli bir destinasyon noktası olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 stratejisine göre Edirne'nin on marka kentten biri olduğunu belirten Bacıoğlu, "Edirne genelde bahar ve yaz aylarında yoğun turist almaktadır. Edirne'de yaşayanlar ile tarih ve doğaseverler çok iyi biliyor ki kış aylarında da Edirne'nin ayrı bir cazibesi var." dedi.

Kış aylarında Edirne'de turistik anlamda da çeşitli etkinlikler yapılabileceğini aktaran Bacıoğlu, şunları kaydetti:

"Osmanlı'dan, Traklardan ve Romalılardan kalan eserleri, üç nehrin birleştiği yer olarak turistlerin ilgisini çekiyor. Yaz aylarının yanı sıra kışın şehrimizin turistlik cazibesi gerçekten çok iyi. Fotoğrafçılar için doğal ve tarihi bir plato. Kar kalınlığı ne kadar olursa olsun tarihi güzellikleri fotoğraflamak güzel bir duygu. Ayrıca geçmişte Edirne buz bayırlarından kızak festivallerinin yapıldığı bir şehir.

Geçmişteki kış etkinliklerinde yerel halk ve turistlerin çeşitli etkinlikler oluşturduğunu görürüz. Geleceğe dönük olarak bizler buz bayırlarında yapılan kızak festivallerini, şenliklerini canlandırmayı düşünüyoruz. Benzer kış etkinliklerinden helva sohbetleri gibi aktiviteleri de yapabileceğimizi düşünüyoruz."

-Keyifli bir yürüyüşün ardından tava ciğer

Edirne'nin İstanbul ve yurtdışına yakınlığıyla ulaşılabilir bir yerde olduğunu dile getiren Bacıoğlu, "Kış aylarında üç, dört günlük süre içerisinde Edirne'ye gelecekler çok güzel panoramik görüntüler yakalayabilir, keyifli bir kış yürüyüşü yapma fırsatı bulabileceklerdir. Ayrıca tabii ki Edirne'nin vazgeçilmezi olan gastronomik ögelerimizden tava ciğerimiz onlar için çok iyi gelecektir." şeklinde konuştu.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da Edirne'nin dört mevsim de güzel olduğunu söyledi.

Kışın görülmesi gereken şehirlerden birinin de Edirne olduğunu dile getiren Dinar, "Kar Edirne'ye ayrı yakışıyor. Meriç Nehri'nde buz tutan söğüt dalları orijinal buz mavisi rengi oluşturuyor. Gelin onları yerinde görün. Tunca ve Meriç köprüsünün kenarında manzaraya karşı sıcak çaylarınızı için. Karla beyaz güzelliğe bürünen diğer tarihi yapıları da gördükten sonra acıkacaksınız. İçinizi ısıtmak için kehribar gibi sarı kelebek kadar hafif tava ciğer ve yanında da acı biberle hem karnınızı doyurabilir hemde ısınabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne Her Mevsim Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.

  • Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama
    18:45 Isparta'da 'Narkoçelik' Operasyonu: 8 Tutuklama

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik Operasyonu' sonucunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon kapsamında 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi ve toplamda 56 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.

  • Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü
    18:45 Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çıkrıkçı Mahallesi'nde kullanılmayan bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın sonucunda tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement