Edirne İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Edirne İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı

Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, "Eğitim bir ülkenin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan en önemli hususlardan birisidir" dedi.

08.07.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, "Eğitim bir ülkenin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan en önemli hususlardan birisidir" dedi.

Özırmak, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü Tunca Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşmada, insanın kişiliğinde ve gelişmesinde en önemli etkenin eğitim olduğunu söyledi.

Eğitimden kasıt sadece sınıflarda işlenen dersler ve konuların olmadığını belirten Özırmak, şunları kaydetti:

"Aile içinde başlayan eğitimin yanında söz, terbiye ve davranış şekilleri eğitim kapsamına girer. Eğitimli kişiler toplum içinde saygı görürler. Onların toplum içindeki yerleri farklıdır. Amaçlarına ulaşmak için ne yapacaklarını bilirler. Nasıl davranılacağını, konuşulacağını, oturulacağını gayet iyi bilirler. Eğitim bir ülkenin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan en önemli hususlardan birisidir."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise il genelinde yeni açılan ve yeni eğitim sistemine göre düzenlenen okulların yapım - onarım işleri, özel eğitim hizmetleri, öğretmen ve personel bilgileri, yaygın eğitim faaliyetleri, okul öncesi eğitim, taşımalı eğitim sistemi, diğer eğitim - öğretim faaliyetleri ve proje çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Turan Ateş, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Ali İhsan Öbek, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Ayhan Karan, Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk, il genel meclis üyeleri, öğretmenler ve STK'lar ile sendika temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement