Edirne Kapıkule'de Kuyruk İsyanı - Son Dakika
Güncel

Edirne Kapıkule'de Kuyruk İsyanı

Edirne Kapıkule\'de Kuyruk İsyanı

Kapıkule'de kuyruk isyanıAVRUPA'daki Türk işçileri yaşadıkları ülkelerde okulların tatile girmesiyle, yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişleri, sınır kapılarındaki yoğunluğu arttırarak uzun araç kuyruğu oluşmasına neden oldu.

10.07.2016 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapıkule'de kuyruk isyanı

AVRUPA'daki Türk işçileri yaşadıkları ülkelerde okulların tatile girmesiyle, yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişleri, sınır kapılarındaki yoğunluğu arttırarak uzun araç kuyruğu oluşmasına neden oldu. Haftasonu olması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda gümrük sahası, Türk işçilerinin araçlarıyla tamamen dolarken, son 24 saate Kapıkule'den 9 bin araçla 34 bin kişi Türkiye'ye giriş yaptı.

Avrupa'daki çeşitli ülkelerde yaşayan Türk aileler, okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatili iznini, Türkiye'de geçirmek için yolla düştü. Çoğunluğu Almanya, Avusturya olmak üzere okulların tatile girmesiyle Avrupa ülkelerinden karayoluyla Bulgaristan'dan gelen Türk işçileri Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih etmesi nedeniyle Gümrük içinde uzun kuyruklar oluştu. Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda da başlayan ve Kapıkule'de 12 peronu bulunan giriş bölümünde Türk işçileri araçlarıyla gümrük sahasını tamamen doldurdu.

24 SAATTE 35 BİN KİŞİ GİRİŞ YAPTI

Burada uzun kuyruklar oluşturan Türk işçilerinden bazıları otomobillerin klaksonlarına basarak tepki gösterirken bazıları da yolculuklarının iyi geçtiğini söylüyorlar. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri yoğunluğun Almanya başta olmak üzere diğer ülkelerin eyaletler halinde okulların tatile girmesiyle birlikte Türk işçilerin toplu olarak çıkış yapmasından dolayı kaynaklandığını söylüyorlar. Yetkililer son 24 saate Bulgaristan tarafından gelerek Kapıkule'den 9 bin araçla 34 bin kişi yurda giriş yaptığı bildirilirken, yaz ayı boyunca gelişlerin devam ederek bu sayının 500 bin araçla 2.5 milyonu bulmasını beklediklerini açıkladılar.

KLAKSONLU PROTESTO

Türkiye'ye giriş yapmak için kuyrukta bekleyen araç sürücüleri işlemlerin yavaş yapıldığını belirterek zaman zaman araçmların klaksonlarını çalarak protesto etti. Almanya'dan ailesiyle birlikte tatil için gelen Hasan Türkoğlu yollarda yaşadıkları sorunlardan şikayet ederek Kapıkule Sınır Kapısı'nda bekleyişlerine isyan etti. Bulgaristan'dan giriş yaptıktan sonra Kapıkule Sınır Kapısı'nda 3 saattir keyfi beklediklerini söyleyen Türkoğlu, 'Bizi burada keyfi bekletiyorlar. İşlem yapmıyorlar. Önümden 15 araç gitti ben hala bekliyorumö dedi. Almanya'dan 4 haftalık tatilini geçirmek için Eskişehir'e giden diğer işçi Hasan Aslan yolcuklarının iyi geçtiğini Bulgaristan tarafında 3 saat bekledikten sonra Kapıkule'ye geldiklerini söyledi. Türkiye'ye giriş yapmak için yaklaşık 2 saattir kuyrukta olduğunu söyleyen Hasan Meskan ise 'Yaklaşık 2 saattir burada bekliyoruz ama vatanımıza geldiğimiz için mutluyuzö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Kapıkule'de Kuyruk İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement