Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Toplantısı

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Toplantısı

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği'nin (EDİKAB) olağan toplantısı yapıldı.

21.02.2017 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği'nin (EDİKAB) olağan toplantısı yapıldı.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı Edirne Belediye Başkanı ve Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında Edirne Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.

Başkan Gürkan, Edirne'nin kanayan yarası olan ve vahşi depolama alanına son verecek Katık Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin tamamlandığını söyledi.

Edirne merkezde günlük 300 ton çöp toplandığını belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Çöp toplama işlemi için belediyeler belli bir bedel ödüyor. Çöp artık değerli bir materyal haline geldi. Çöpün ayrıştırılmasından, sıkıştırılmasından, ürettiği gazdan elektrik üretimi gibi çok çeşitli kazanımlar elde ediliyor. Tüm bunları yapabilmek ve bertaraf esnasında üye belediyelere ilave bir ücret gelmemesi için Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin bir işletmeye verilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz.

Yaptığımız araştırmalara göre de birçok belediye de işletme hakkını kiraya vermiş. Amacımız bertaraf için para ödememek ve buradan kazanılacak paradan da pay alabilmek, ana hedefimiz bu."

EDİKAB üyeleri, Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin işletmesinin 29 yıllığına kiraya verilmesi için Gürkan ve EDİKAB Encümen Üyelerine yetki verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement