Edirne Kent Konseyi, Vali Şahin'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Edirne Kent Konseyi, Vali Şahin'i Ziyaret Etti

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaret etti.

11.09.2014 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaret etti.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Özer Demir ve yönetim kurulu üyeleri ziyarette, çalışmaları hakkında Şahin'e bilgi verdi.

Demir, tarih ve turizm kenti Edirne'de, turizme en çok katkısı olan ve UNESCO korumasına alınan Selimiye Camisi çevresinde her yıl 9 Nisan'da farkındalık etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Kent içi ulaşımda kurulan sistem tekelleşmeye gittiği için dava açıldığını ve konuya ilişkin birçok maddenin iptal edildiğini ifade eden Demir, trafikte yayalara, bisikletlilere, yaşlı ve çocuklara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamak amacıyla, "Trafikte biz de varız" etkinliği gerçekleştirdiklerini anımsattı.

İlgili bakanlık ve TOKİ arasında yapılan anlaşmayla Edirne 25 Kasım Stadyumunun yeni bir yere yapılacağını duyduklarını, bugünkü stadyumun yerinin de TOKİ'ye verileceğini öğrendiklerini aktaran Demir, "Bunun üzerine Kent Konseyi koordinasyonunda yapılan çalışmalarla bu yerin yeşil alan olarak kalması sözünü Belediyeden ve Sağlık Bakanımızdan aldık" ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi yetkilileri ayrıca Şahin'e, ildeki yeşil alanlar konusunda bilgi verdi, kentteki yeşil alan, park ve nehir kenarlarının çeşitli kişi ve gruplara rant ve çıkar amaçlı olarak dağıtıldığını kaydetti.

Vali Şahin de bugüne kadar uygulanmayan Kıyı Kanunu ve benzeri kanunların uygulanmasını talep eden üyelerden, yasalara aykırı durumların kendisine yazılı olarak verilmesini istedi, gereğini yapacağını vurguladı.

Kent Konseyi üyeleri ayrıca geçmişte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi ve fotoğrafları kapsayan bir dosyayı Şahin'e verdi, kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Ziyarette, yönetim kurulu üyeleri Nebahat Çavuş, Sultan Fırtına, Murat Can Dağdevir, Ayşe Dengiz, Şafak Çolak ve Arif Kuday da yer aldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne Kent Konseyi, Vali Şahin'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement