Edirne Kitap Fuarı Rengarenk - Son Dakika
Yerel

Edirne Kitap Fuarı Rengarenk

Edirne Kitap Fuarı Rengarenk

Edirne Belediye Başkanlığınca bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı’na katılan yazarlar, farklı düşüncelere sahip olsalar da edebiyat çatısı altında bir araya geldi.

10.10.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanlığınca bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı'na katılan yazarlar, farklı düşüncelere sahip olsalar da edebiyat çatısı altında bir araya geldi.

Fuarda sevdiği yazarlara kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturan kitapseverler, saatlerce kuyrukta bekledi. Her tür düşünce ve akıma sahip yazarların edebiyat çatısı altında buluştuğu 4'üncü Edirne Kitap Fuarı'na kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.

18 yaşındaki yazara yoğun ilgi

Edirne Kitap Fuarı'na katılan 18 yaşındaki genç yazara, lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 4. Edirne Kitap Fuarı'nın en küçük yazarı olan Alya Öztanyel hafta sonunda özellikle lise öğrencilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Alya Öztanyel'i beklemeye başlayan okurları, yazarın fuara giriş yapmasıyla büyük heyecan yaşadı. İmza saatinden önce fuar alanında okurları ile tek tek ilgilenerek sohbet eden Öztanyel, Edirne'de böyle büyük bir ilgiyle karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Öztanyel, ilk defa gelmesine rağmen Edirne'ye hayran kaldığını ifade ederek, başka illerde birçok fuara katıldığını ancak ilk defa böyle güzel bir tarihi mekanda düzenlenen fuara katıldığını belirtti.

16 yaşındayken ilk kitabı olan 'Karanlık Lise'yi yazan Alya Öztanyel, okurlarına 'Gölgelerim' diye sesleniyor. Öztanyel, "Karanlık Lise serisini okuyan kişiler, kitaba öyle bağlanıyorlar ki... Karakterlerimde kendilerini buluyorlar, onların hissettiklerini hissedebiliyorlar ve duygularını paylaşıyorlar. Bazen yeri geliyor, onlar gibi düşünüyorlar ve fikir yürütüyorlar. Onlarda kendilerini gördükleri durumlar oluyor ve yalnız olmadıklarını öğreniyorlar. Karanlık Lise serisinde olaylar oluyor, fakat olaylar yaşanırken benim okuyucularım sadece o olayları okumuyorlar, adeta yaşıyorlar. Aslında o mekanda bulunmasalar da orada birer 'Gölge' oluşturuyorlar. İşte bu yüzden onlara 'Gölgelerim' diyorum" diye konuştu.

Genç yazar Alya Öztanyel, Edirne Belediye Başkanlığının düzenlediği Kitap Fuarı'na her yıl gelmek istediğini söyleyerek, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nın tarihsel dokusunun edebiyatla bütünleşmesinin fuara ayrı bir hava kattığını dile getirdi.

Okurlarının karikatürlerini çizdi

Karikatür ve portre çizip, yazı ve şiir yazan, aynı zamanda piyano besteleri de yapan Semih Bulgur, Edirne Kitap Fuarı'nın ilgi gören yazarları arasındaydı. Karikatürist Semih Bulgur, "Düş Mühendisi 2085", "Son Cariye", "Zabit Londra'da", "Arabalı Sokak Çocuğu", "İyi Kalpli Seri Katil" kitaplarını okurları için imzaladı. "Mutsuz bir mühendisken, 'düş mühendisi' olmayı seçtim" diyen Semih Bulgur, kitap imzalatan okurlarının karikatürlerini, imzaladığı kitabın arkasına çizerek, fuarda dikkat çekici yazarlar arasına girdi.

Aydın Ilgaz-Nilgün Ilgaz

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz ve gelini Nilgün Ilgaz, Edirne Kitap Fuarı'nın Edirne için çok güzel bir kazanım olduğunu belirtti. Babasıyla birlikte kurdukları Çınar Yayınları'nı devam ettiren Aydın Ilgaz, 2004 yılında Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı ve Sınıf kitaplarıyla ilgili anılarını "Sınıf'ın Efsanesi" başlıklı kitapta toplamıştı. Aydın Ilgaz, Edirne Belediye Başkanlığınca organize edilen Kitap Fuarı'nın müdavim yazarlarından olduğunu ifade ederek, Kitap Fuarı'na esprili bir bakış açısı kazandırarak fuardaki seyyar tuvaletle, şehir turu atmak istediğini söyledi. Ilgaz, yazarlar ve katılımcılar için fuar alanında tuvaletin hijyeninin dile getirilmese de çok önemli olduğunu söyleyerek, bu yıla kadar onlarca fuara katıldığını ancak, hiçbir fuarda bu kadar temiz ve müzikli bir tuvaletle karşılaşmadığını ifade etti.

Çocuklar için yazmayı seçen ve her kitabında hayatından hikayelere yer veren Nilgün Ilgaz da, minik okurların ilk kahramanlarının yazarı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Merve Özcan dikkat çekti

Edirne Belediyesi, Edirne 4.Kitap Fuarı hazırlıklarında siyasi görüş, inanç, etnik köken gözetmeksizin her türden yayınevi ve yazarın katılımını sağlayarak, geniş bir okur kitlesinin fuara katılımına olanak sağladı. Edirne Kitap Fuarı'nın en dikkat çekici yazarlarından biri 'Yüreğini Haramdan Sakın' ve 'Gözlerini Haramdan Sakın' adlı kitaplarıyla Merve Özcan oldu. Genç yazar Merve Özcan, ilk defa Edirne'ye geldiğini belirterek, Edirne Kitap Fuarı'ndaki ilgiden çok memnun kaldığını ifade etti.

Edirneli yazarlar ilgiden memnun

Edirne Kitap Fuarı'nda okurları ile bir araya gelme fırsatını bulan Edirneli Yazarlar Ayhan Tunca, Enver Şengül, Güngör Mazlum, Necdet Tezcan, Hilmi Dinçer, Nurşen Üçkan ilgiden oldukça memnun kaldı. Edirne Tarihi'ni merak edenler, Edirne şiirlerinden satırlar okumak isteyenler, yazarlarla bilgi alışverişinde bulunmak isteyenler Edirneli yazarlarla uzun uzun sohbetler etti.

Edirne'nin ilk tarihi romanı olan Darüşşifa-Delilik Mevsimi'ne imza atan Enver Şengül, kültür ve sanat şehri olan Edirne'ye, Edirne Kitap Fuarı gibi büyük kültürel bir etkinliğin çok yakıştığını ifade ederek, ilk yıldan beri takip ettiği fuarda bu yıl daha fazla bir katılım ve gelişme olduğunu belirtti.

Ülke gündemi tartışıldı

Edirne Kitap Fuarı'nın siyasi yazarları arasında olan Naim Babüroğlu, Enis Berberoğlu, Ümit Zileli, Barış Doster'e kitaplarını imzalatan okurları, kendileri ile ülke gündemi hakkında fikir alışverişinde bulunma fırsatını yakaladı. Halk Tv'nin canlı yayın programını Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'ndan gerçekleştiren Enis Berberoğlu, Naim Babüroğlu, Ümit Zileli, Barış Doster, Edirnelilerin aydın görüşleri ve Atatürkçü yaklaşımları karşısında etkilendiklerini ifade ederek, Edirne'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek bir kalesi olduğu belirtti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Kitap Fuarı Rengarenk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement