Edirne Klasik Otomobilcilerden 3 Ülkelik Tur - Son Dakika
Güncel

Edirne Klasik Otomobilcilerden 3 Ülkelik Tur

Edirne Klasik Otomobilcilerden 3 Ülkelik Tur

Klasik otomobilcilerden 3 ülkelik tur Edirne'de klasik otomobil tutkunları Türkiye,Yunanistan ve Bulgaristan'ı kapsayan 1800 kilometrelik dostluk turunu Selimiye Camii önünden başlattı.

30.04.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik otomobilcilerden 3 ülkelik tur

Edirne'de klasik otomobil tutkunları Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'ı kapsayan 1800 kilometrelik dostluk turunu Selimiye Camii önünden başlattı. 3 gün sürecek dostluk turu yeniden Edirne'de son bulacak.

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan topraklarından geçen Meriç Nehri etrafında toplam 1800 kilometrelik parkuru tamamlayacak klasik otomobil tutkunları 15 araçlık konvoyla yola çıktı. Yunanistan ve Bulgaristan'ın çeşitli kentlerinden toplam 80 klasik otomobilin aynı anda turlayacak ve bu yıl 5'ncisi düzenlenen dostluk turuna katılanlar bu akşam Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde olacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yarışı başlatması ile klasik araç tutkunları Bulgaristan'a hareket etti.

Geceyi Filibe'de geçirecek otomobilciler, yarın saat 10.00 sıralarında Yunanistan'ın Dedeağaç kentine hareket edecek. Yunanistan'da da bir gece kalacak olan otomobilciler 1800 kilometrelik parkurun kalan kısmını tamamlamak için yeniden yola çıkacak. Otomobilciler, 2 Mayıs tarihinde İpsala'dan Türkiye'ye giriş yaparak parkuru tamamlamış olacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meriç Nehri'nin 3 ülkenin ortak paydası olduğunu anlatırken projeye bu nedenle 'Üç ülke, üç şehir ve bir nehir' adı verildiğini söyledi. Edirne Klasik Otomobilciler Derneği Dönem Başkanı Mustafa Çubukçu, bu organizasyondaki amaçlarının komşu ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşliği geliştirmek olduğunu belirtti. Türk insanına klasik araç kullanmanın zevkini ve alışkanlığını kazandırmayı arzu ettiklerini vurguladı.şliği geliştirmek olduğunu belirtti. Türk insanına klasik araç kullanmanın zevkini ve alışkanlığını kazandırmayı arzu ettiklerini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Klasik Otomobilcilerden 3 Ülkelik Tur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement