Edirne MHP Lideri Bahçeli: Muhalefeti Bastırmak İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Edirne MHP Lideri Bahçeli: Muhalefeti Bastırmak İstiyorlar

Edirne MHP Lideri Bahçeli: Muhalefeti Bastırmak İstiyorlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sivil dayanışma platformu adıyla gazetelere ilan verilmesini siyasete müdahale olarak nitelendirirken, "Fitne ve ihanet kokuşmuş platform durmayacak.

01.06.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sivil dayanışma platformu adıyla gazetelere ilan verilmesini siyasete müdahale olarak nitelendirirken, "Fitne ve ihanet kokuşmuş platform durmayacak. Kime ve niye hizmet ettiği az çok belli olan bu platform Türk siyasetine saldırı teşebbüsünde bulunacak kadar alçaldı. Muhalefet liderlerine isim isim yazarak hareket etmek nasıl namus ve şeref noksanlığıdır" dedi. Bahçeli saat 11.00'de karayoluyla İstanbul'dan Edirne'ye geldi. TEM Edirne gişelerinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli bir otele geçerek bir süre dinlendi. Daha sonra partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılanlara hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşması sık sık, 'Devletin başına devlet gelecek' sloganı ile kesildi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, son günlerde siyasete müdahalenin arttığını savunurken, şöyle dedi:

"Siyasete müdahaleler artmakta gazete ilanları ile tahrik ve pislik üretmedir. Bazı yandaş gazetelerde tam sayfa ilanlar çıkmıştır. Bu ilanlar sivil dayanışma platformu verildiği anlaşılmıştır. Saray dayanışma platformu ile ilgili görüşlerimi Gümüşhane'de paylaştım. Fitne ve ihanet kokuşmuş platform durmayacak kime ve niye hizmet ettiği az çok belli olan bu platform Türk siyasetine saldırı teşebbüsünde bulunacak kadar alçaldı. Muhalefet liderlerine isim isim yazarak hareket etmek nasıl namus ve şeref noksanlığıdır. 12 Eylül öncesini andırması başka bir hazin yanıdır. Erdoğan'ın bu sivil dayanışma platformu ile ilgilisi varsa sevk ve idare ediliyorsa demokrasi düşmanlığı millete ihanettir. Türkiye'nin karanlık çevrelerin kumpasında ve kirli ellerin güdümündedir."

"MUHALEFETİ BASTIRMAK İSTİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefeti bastırmak, demokrasiyi yarmak, hak ve özgürlükleri budamak için 'paralı askerlerini' devreye koyduğunu ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Öylesine korkmakta her çirkinlik çarpıklığa müracaat edip mücadele edeceğini sanmaktadır. AKP lejyonerleri muhalefete aleyhine tam sayfa ilanla vererek baskı ve zulüm dönemi yaşatmaktadır. 'İleri demokrasi' dedikleri ilkellik ayıp budur. Yeni Türkiye tüccarlarının, gerçek hastalıklı yüzü budur. Masalarını çekmezse demokratik mücadeleyi rotasından saptırırsa bunun hesabını asla veremeyeceklerdir. Edirne'den söylüyorum AKP 'nin düşüşünü hiç kimse engelleyemeyecektir. AKP devri kapanıyor. 13 yıla yaklaşan zillet 7 gün sonra sona eriyor. Erdoğan boşa çırpınmasın, hesap vereceği günler yaklaştı. Davutoğlu boş yere tuzak kurdurmasın başını öne eğeceği günler yakınlaşıyor. Hiçbir mihrak AKP akıbetini geciktiremeyecek inişini sandığa çakılışını engellemeyecektir. Hakaret ilanları verseler, iftira da atsalar saldırıp önümüzü kesmeye çalışsalar MHP iktidara geliyor. Zalimlerin hakkından gelmek mazlumların hakkını savunmak için kükremiş sel patlamış volkan gibi koşuyor. Hırsızlılara, şerefsizlere, haine, uğursuza, soygun çetelerine karşı bizimle yürü Edirne."

TÜRKİYE YOL AYRIMINDA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye'nin yol ayrımına geldiğini partisinin 7 Haziran'da, Edirne ve Türkiye'nin engin sağ duyusuna, vicdanını güvendiğini söyledi. Bahçeli, halkın üzerine geçirilmeye çalışılan kefeni kader kabul etmeyeceğini, Türkiye'nin tükenmesinin vebaline ortak olmayacağını kaydederek şöyle konuştu:

"Milli değerler etrafında kenetlenecek bölünmeyeceğimizi dosta- düşmana göstereceksiniz. Onurumuz ile oynayan siyaset tüccarlarının yakasına yapışmak namus borcudur. Milli hesaplaşma her il ilçe vatanın her kösesinde aziz milletimizde el ele omuz omuza hazırlanan 7 Haziran günü sandık başında yapılacaktır. Taraflar belli olmuş, bir yanda AKP işbirlikçi çıkar koalisyonu, diğer yanda milletini karşılıksız seven Türkiye sevdalıları. Bir yanda intikam almaya niyetli iç ve dış mihraklar, diğer yanda Türkiye'ye yemin etmiş Türk milliyetçileri bir yanda. Bir tarafta varlıklarımız sömürmeye hazırlanan küresel odaklar, bölücüler müzakereciler, diğer yanda milli tarihi emanetlere savunun destan yazan Edirneliler. Bir yanda siyasi ikbal ve menfaat için soyununlar diğer yanda vatana hizmet ve milli değerlere sadakat için Türkiye talip olan MHP var. Türk milletinin kardeşliğini bozanları unutmayın ucuz siyaseti affedecek misiniz şeref ve haysiyet üzerinde yapılan tartışmaları gözardı etmeyin. ya huzur kazanacak ya hüsran sürecektir ya zillet hakimiyeti teyit edilecek ya da millet kazanacak ya düzlüğe çıkılacak. ya milliyetsizler istikbalimizi karartacak. Başka seçenek kalmamıştır sinsi oyunlar bitmelidir Rezalet sürevenleri kapanmalı, ihanetin perdesi yırtılıp atılmalıdır. AKP aldığı oyları kötüye kullanarak Türkiye'yi enkaza çevirdi."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP iktidarı döneminde tarım kesiminin fakirleştiğini, çiftçinin ektiği ürünlerin karşılığını alamadığını örneklerle anlatarak, iktidarlarında çiftçiye, emekliye, kamu çalışanlarına yönelik vaatlerini bir kez daha sıraladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli Edirne mitinginin ardından karayolu ile Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne MHP Lideri Bahçeli: Muhalefeti Bastırmak İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement