Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan Açıklaması

Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan Açıklaması

EDİRNE (AA) – Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, ülkelerin bilim ordularının en az askeri orduları kadar güçlü olmaları gerektiğini söyledi.

21.03.2017 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (AA) – Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, ülkelerin bilim ordularının en az askeri orduları kadar güçlü olmaları gerektiğini söyledi.

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi Robotik takımı Amerika'da düzenlenen First Robotic Competition (FRC) yarışmasında birçok ülke takımını geride bırakarak en büyük ödül olan 'Rookie Allstar'ı kazanması nedeniyle öğrenciler, öğretmenler ve takıma sponsorluk desteği verenler yemekte bir araya geldi.

Meriç Nehri kenarında yer alan bir tesiste düzenlenen programda konuşan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yerli ve milli teknolojiye dikkat çekti.

Kaliteli ve nitelikli üretim için eğitimin önemine değinen Özcan, "Bugün artık bizler en büyük savaşımızı eğitim, bilim ve ilim yolunda yapıyoruz ve yapmamız da gerekiyor. Çünkü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar güç olursa olsun bir ulus ilim ordusuna sahip değilse savaş meydanlarında kazandığı zaferin sonu olacaktır" sözünde de söylediği gibi bizler artık atalarımızın zaferlerini ilimle ve bilimle taçlandırabiliriz. Bunun için de en büyük görev biz eğitimcilere düşmektedir. Bir eğitimcinin en büyük görevlerinden biri geleceğin mimarı olan gençleri yetiştirmektir ki o gençler de ülkemizin adını dünyanın her yerinde duyursunlar. Artık günümüzde gerçek zafer budur" diye konuştu.

Başarılı öğrencileri tebrik eden Özcan, "Öğrencilerimiz Amerika'da ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak ve orada İstiklal Marşı'mızı herkese dinleterek, hem geçmişimize sahip çıktılar. Hem de geleceğimizin ne kadar aydınlık olduğunu bize gösterdiler." dedi.

Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Aysun Yiğitsoy ve Bahçeşehir İlköğretim Okul Müdürü Mahmut Boztürk de öğrencilerin özverili bir çalışma süreci sonrasında büyük bir başarı kazandıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Özcan, başarılı öğrencileri tek tek tebrik ederek plaket takdim etti.

Okul yöneticileri de Robotic takımının projesine destek olan sponsorla teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement