Edirne'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Edirne'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Edirne\'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

EDİRNE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

25.11.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören geçişi sırasında araçlardan atılan badem ezmeleri ve topları almak isteyen çocuklar birbirleriyle yarıştı.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü trafiğe kapatılan Talatpaşa Caddesi üzerinde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara, Vali Günay Özdemir, CHP Milletvekili Erdin Bircan, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından geçilen törende, Edirne'nin temsili kurtuluşunun canlandırıldı. Daha sonra lise öğrenciler tarafından Türk bayrağı Vali Günay Özdemir'e verildi. Gelen tebriklerin okunmasının ardından kurtuluş töreni halkoyunları ekiplerinin gösterisiyle devam edildi.

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne 25 Kasım 1922'de son kez ilelebet kurtulmuştur. Başta kurtuluş savaşımızın başkomutanı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Malazgirt'ten, Edirne savaşlarına, İstanbul'un fethinden Çanakkale. Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na, Kurtuluş Savaş'ından 15 Temmuz'a bu toprakları vatan yapmak ve bu aziz vatanı korumak için canını kanını gözünü kırpmadan veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle milletçe yad ediyoruz" dedi.

Tören geçişi sırasında firmaların araçlardan attığı badem ezmeleri, toplar ve kentin simgelerinden aynalı süpürgeleri almak için özellikle çocuklar birbirleriyle yarıştı. Zaman zaman ezilme tehlikeleri geçiren ve caddeye çıkan çocukları polis ekipleri uyardı.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement