TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Edirne'de Büyük Tehlike Atlattı - Son Dakika
Güncel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Edirne'de Büyük Tehlike Atlattı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Edirne\'de Büyük Tehlike Atlattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Edirne'de katılacağı törene gelirken otomobilinin sağ arka lastiğinin patlaması sonucu büyük tehlike atlattı.

25.11.2015 21:46  Güncelleme: 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Edirne Belediyesi'nin kendisine vereceği hemşerilik beratını almak için katılacağı törene gelirken makam otomobilinin sağ arka lastiğinin patlaması sonucu büyük tehlike atlattı. TEM otoyolu gişelere 20 kilometre kala meydana gelen olayda yaralanan olmazken, makam şöforü aracı güçlükle durdurdu.

MAKAM ŞOFÖRÜ ARACI GÜVENLİ ŞEKİLDE DURDURDU

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, Edirne Belediyesi'nin kendisine vereceği hemşerilik beraatını almak ve çeşitli programlara katılmak için İstanbul'dan karayoluyla Edirne'ye doğru yola çıktı. Hisarcıklıoğlu'nun bulunduğu otomobilin sağ arka lastiği, TEM otoyolu Edirne gişelerine 20 kilometre kala patladı. Lastiği patlayan otomobili kontrol etmekte güçlük geçen makam şoförü, aracı güvenli şekilde yol kenarına çekip durdurdu.

Otomobilde oldukça tedirgin olduğu öğrenilen Hisarcıklıoğlu, ardından gelen heyetteki başka bir araca binerek katılacağı program için Edirne Ticaret Borsası'na geldi. Lastiği patlayan otomobil ise çekiciyle tamir için İstanbul'a gönderildi.

YAŞADIKLARINI VALİ ŞAHİN'E ANLATTI

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk tarafından karşılanan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaşadıklarını Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e anlattı. Oldukça tedirgin olduğu gözlenen Hisarcıklıoğlu, "Gişelere 20 kilometre kala, bir anda lastik sıyırmış atmış. Geç kaldık diye süratli geliyorduk. Araba sağ, sol bildiğin girecektik. Allah kurtardı valla. Arabayı yükledik, gönderdik İstanbul'a şimdi" dedi.

Edirne Valisi Şahin'in '150 kiliometreden hızlımıydınız? sorusuna "Gazeteciler var şimdi söylemeyeyim" diye cevap verdi. Vali Şahin 'geçmiş olsun' diyerek kendi aracını isterse tahsis edebileceğini söyledi.

"PARA TARIMDA VAR VAZGEÇMEYİN"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Edirne Ticaret Borsası konferans salonunda 'Tarımın Yıldızları' ödül törenine katıldı. Burada tarımın önemine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, gelecek ve paranın tarımda olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Edirne deyince tarım akla geliyor. Zamanında bizi uçağı bıraktıkları gibi 'tarımı da bırakın' diye tavsiyeler geliyor. Hele 2001 krizi sonrasında uluslararası bütün kuruluşlar neredeyse Ankara ziyaretleri sırasında 'ya tarımla ne uğraşıyorsunuz çıkın' diyorlardı. Ben arkadaşlarıma bir araştırma yaptırdım. Baktım ki tarım ticaretinin yüzde 70'i küresel ölçekli iş yapan 10 firmanın elinde. Daha fazla iş yapabilmek için Türkiye ve diğer firmalar tarımdan çıksın diye uğraşıyorlar. Dünya nüfusu her yıl 78 milyon artıyor. Bir Türkiye nüfusu kadar dünya nüfusu artıyor. Dünyada son 10 yılda tam 500 milyon kişi az gelirliden orta gelirli sınıfına yükselmiş. Yani köyden kente göç etmiş dünyada. Bunlar köyden kente geçince ne yapmaya başladı? Tüketmeye başladı. Tarım ürünlerini tükettiği için son 10 yılda en çok tarım ürünlerinin fiyatı artmış.

"ALLAH YARIN BİZE HESAP SORAR"

Türkiye bugün tarım ve hayvancılığı ihmal edemez. Allah bize öyle bir topraklar vermiş ki, ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya yedincisiyiz. Bu müthiş bir coğrafya, müthiş bir iklim sakın ha, sakın tarım ve hayvancılığı ihmal etmeyin. Böyle bir lüksümüz yok. Allah yarın bize hesap sorar. Tarım ve hayvancılıkta gelecek ve para var. Haberiniz olsun.

'TARIMIN YILDIZLARI ÖDÜLÜ' VERİLDİ

Konuşmaların ardından Edirne Ticaret Borsası bünyesinde bulunan üyelere Vali Şahin, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve protokol üyeleri tarafından 'Tarımın Yıldızları' ödülleri verildi."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Edirne'de Büyük Tehlike Atlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • türk: kök saldı olturduğu makama pis herif dansözden başka birşey değil. 1 1 Yanıtla
  • Keko: Haram parayla lastık patlar 1 0 Yanıtla
  • ergun: Fransız hizmet madalyası sahibi bir şahıs bu ülkeye ne faydası olur 0 1 Yanıtla
  • engin: teror yandaslari , klavye basinda kinlerinizi kusmaya devam ediyorsunuz.sizin ruhunuzda alcaklik var, devam edin, dustukce dusuyorsunuz. 0 0 Yanıtla
  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement