Edirne Türk Musevi Cemaatinden İftar Yemeği - Son Dakika
Güncel

Edirne Türk Musevi Cemaatinden İftar Yemeği

Edirne Türk Musevi Cemaatinden İftar Yemeği

Edirne'de Türk Musevi Cemaati, Selimiye Camii altındaki sokak üzerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanış Vakfı tarafından kurulan çadırda 700 kişiye iftar yemeği verdi.

22.06.2015 00:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Türk Musevi Cemaati, Selimiye Camii altındaki sokak üzerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanış Vakfı tarafından kurulan çadırda 700 kişiye iftar yemeği verdi. Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Edirne'ye tekrar döndük, evimizden daha güzel bir ev bulduk, hem sizlere hem kendilerine müteşekkiriz dedi.

Türk Musevi Cemaati ve Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, Selimiye Camii altındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kurulan çadırda 700 kişiye iftar yemeği verdi. Cemaat yöneticileri, iftar için gelenlere kendileri servis yaparken iftarı Edirne'de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen sinagoga karşılık halka bir teşekkür olarak gördüklerini söylediler.

Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, İstanbul'da da 15 yıldır iftar verdiklerini ifade ederek, Bu yıl biliyorsunuz Vakıflar Genel Müdürlüğümüzle birlikte Edirne Sinagogu'nu açtık. Edirne halkımıza bir teşekkür edemedik. Nasıl teşekkür ederiz diye düşündük. Böylece bu iftar sofrasını onlarla paylaşmak, onların iftarına katkıda bulunmak ve böyle onlara teşekkür etmenin en uygun şekil olduğunu düşündük. Hepsine çok çok teşekkür ediyoruz. Edirne'ye tekrar döndük, evimizden daha güzel bir ev bulduk, hem sizlere hem kendilerine müteşekkiriz dedi.

İftara katılan Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ise Edirne sinagogunun restore edilerek geçen 26 Mart ibadete yeniden açıldığını hatırlatarak, Türk Musevi Cemaati yetkilileri Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın düzenlediği halk iftarına bir katkı yapmak istediler. Bugün burada iftar düzenleniyor, yarın Musevi Cemaati ve Türkiye Hahambaşılığı tarafından Edirne Büyük sinagogunda bir iftar düzenlenecek diye konuştu.

İftar saatinde çadıra gelenler ise Musevilerin iftar vermesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Okunan ezanın ardından çadırdakiler Musevilerle birlikte yemek yiyip iftar açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Türk Musevi Cemaatinden İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement