Edirne Valiliği, Romanlardan İlahi Grubu Kurdu - Son Dakika
Güncel

Edirne Valiliği, Romanlardan İlahi Grubu Kurdu

Edirne Valiliği, Romanlardan İlahi Grubu Kurdu

Edirne Valiliği, romanlardan ilahi grubu kurduEDİRNE Valiliği, göbek atmaları ve müzisyenlikleriyle tanınan Romanlardan tasavvuf grubu kurdu.

23.09.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valiliği, romanlardan ilahi grubu kurdu

EDİRNE Valiliği, göbek atmaları ve müzisyenlikleriyle tanınan Romanlardan tasavvuf grubu kurdu. Altı ay nota ve Türk Sanat Müziği makam eğitimi alacak olan erkeklerden oluşan ilahi grubu, çeşitli etkinliklerde sahne alarak tasavvuf müziği yapacak. Romanları müzik konusunda yetenekli olduğunu kaydeden Edirne Valisi Günay Özdemir, 'Yetenekli insanlarımızı bu anlamda değerlendirmek istiyoruzö dedi.

Eğlenceli hayatları ile bilinen Romanlardan mehter takımının ardından bu kez de ilahi grubu kuruluyor. Edirne'de göreve başladığı tarihten bu yana eksikleri tespit ettiğini ifade eden Vali Günay Özdemir'in talimatıyla kurulan ilahi grubuna müzisyen Roman gençlerden oluşan 15 kişi alındı. İlk çalışmalarına Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmeni Bülent Örs eşliğinde Halk Eğitim Merkezi'nde başlayan Edirne Valiliği Tasavvuf Grubu, 6 ay boyunca nota, Türk Sanat Müziği makamları ve müzik aletleri üzerine eğitim alacak. Eğitimlerin ardından çeşitli programlarda sahne alacak Edirne Valiliği Tasavvuf Grubu, kente inanç turizmi için gelenlere gösteriler sunacak.

"YETENEKLERİNİ DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Müziğe olan yatkınlığı ve yetenekleri nedeniyle Tasavvuf Grubu için Romanların seçildiğini ifade eden Edirne Valisi Günay Özdemir, grubun Osmanlı'ya başkentlik yapmış olan bir kent için eksiklik olduğunu söyledi. İnanç turizminde büyük potansiyeli olan Edirne'de belediye bandosu ve valilik mehter takımı olduğunu hatırlatan Vali Özdemir, 'Ama Edirne'nin inanç turizmi ile ilgili bir potansiyeli var. İnanç turizmi için gelen insanlarımızın vakit geçirmesi, onlara hoş bir zaman geçirmesi için bizim, eksikliğimiz ilahi grubu ve tasavvuf musikisiyle ilgili ihtiyaç olduğunu gördüm. Bu ihtiyacı da biz özellikle dezavantajlı kesimler ve ilimizde bulunan Roman vatandaşlarımızın birikimlerinden faydalandık. Çünkü Roman vatandaşlarımız müzik anlamında ciddi bir alt yapısı olan ve bu konuda ciddi yetenekleri olan insanlarımız. Biz bu yetenekli insanlarımızı bu anlamda değerlendirmek istiyoruz. Aynı zamanda bu gençlerimiz hem kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar hem de kendi mahallelerinde diğer arkadaşlarına örnek olacaktır. Onun için biz valilik olarak bu çalışmayı önemsiyoruz ve destekliyoruzö şeklinde konuştu.

İlk çalışmalarında birbirlerini tanıyan ve müzik aletleriyle yeteneklerini sergileyen Roman çocuklarda Edirne Valiliği Tasavvuf Grubu'na alındıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Edirne Valiliği daha önce Romanlardan oluşan mehter takımını kurmuş, çeşitli gösterilerin ardından maaş istemeleri üzerine memurlardan oluşan yeni bir ekip kurmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Valiliği, Romanlardan İlahi Grubu Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement