Edirne ve Kırklareli'nde Demokrasi ve Şehitler Mitingi - Son Dakika
Güncel

Edirne ve Kırklareli'nde Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Edirne Valisi Günay Özdemir, "Bundan sonra inanıyorum ki bizim torunlarımız da bu birlik ve beraberliği, istiklal mücadelesini, vatan savunmasını hakkıyla yapacaklardır" dedi.

07.08.2016 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Günay Özdemir, "Bundan sonra inanıyorum ki bizim torunlarımız da bu birlik ve beraberliği, istiklal mücadelesini, vatan savunmasını hakkıyla yapacaklardır" dedi.

İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine destek vermek için Saraçlar Caddesi'nde toplanan vatandaşlarla bir araya gelen Özdemir, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Türk halkının sağcısı, solcusu, doğusu ve batısıyla hep birlikte hareket etmeyi öğrendiğini söyledi.

Türk tarihinde Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya'da ataların bu birlik ve beraberliği gösterdiğini ifade eden Özdemir, "Biliyorsunuz biz daha önce bütün siyasi partilerle beraber miting yapmıştık. Bugün yine İstanbul'da bütün siyasi parti liderlerinin katılımıyla cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan mitingin aynısını biz Edirne'de yapıyoruz. Bundan sonra inanıyorum ki bizim torunlarımız da bu birlik ve beraberliği, istiklal mücadelesini, vatan savunmasını hakkıyla yapacaklardır" diye konuştu.

Saraçlar Caddesi'nde Yenikapı'daki miting ve liderlerin konuşmaları izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması alandakiler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Tüm vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Yenikapı mitingine destek oldu.

Kırklareli

Kırklareli'nde vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine destek vermek için Vilayet Meydanı'nda topladı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunduğu programda vatandaşlar slogan atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Minsolmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir tehlike atlattığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu ifade eden Minsolmaz, milletin iradesini hiçbir gücün yıkamayacağını kaydetti.

Türk milletinin birlik, beraberlik içerisinde hareket ederek, tank ve tüfeklerin önünde durarak ülkesine sahip çıktığını aktaran Minsolmaz, şunları kaydetti:

"Türk milleti darbecilere en güzel dersi verdi. 15 Temmuz gecesi ülkemize karanlık bir bulut çökertmeye çalışanların Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milleti meydanlara, hava limanlarına çağırmasıyla sabaha varmadan karanlık bulutların dağıldığı günün sonrasında, 24'üncü gününde Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkanımız, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanın İstanbul'da Yenikapı'da olduğu, bizlerinde vilayet meydanında olduğu, darbelere karşı en demokratik hakkımızı kullandığımız kutlu güne hoş geldiniz. Adi darbeciler bu ülkenin iradesine, milli iradeye ve ülkemizin geleceğine kasdetme çabasını millet olarak püskürtmemizin 24. günü. Allah sizlerden razı olsun. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanları boş bırakmayan bu meydanları doldurarak önce darbeci zihniyete sonrada onun arkasında olan darbecilerle iş tutarak ülkelerde kaynaklarını sömürmek amacıyla siyaset yapan operasyon çeken güçlere bu millet en güzel cevabı verdi."

AK Parti İl Başkanı Alper Çiler de Türk milleti değerleri ve inançları uğuruna canını vermeye her zaman hazır olduğunu belirtti.

Kendisinin de bir şehit torunu olduğunu aktaran Çiler, demokrasi nöbetlerine katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne ve Kırklareli'nde Demokrasi ve Şehitler Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement