Edith Piaf'ın 100. Doğum Günü Paris'teki Sergi ile Kutlanıyor - Son Dakika
Dünya

Edith Piaf'ın 100. Doğum Günü Paris'teki Sergi ile Kutlanıyor

Edith Piaf\'ın 100. Doğum Günü Paris\'teki Sergi ile Kutlanıyor

Kaldırım Serçesi olarak bilinen dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf'in 100. doğumgünü Paris'te açılan bir sergi ile kutlanıyor.

01.05.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaldırım Serçesi olarak bilinen dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf'in 100. doğumgünü Paris'te açılan bir sergi ile kutlanıyor.

Fransa Ulusal Kütüphanesi'nde açılan sergide sanatçıya ait içlerinde posterlerin, fotoğrafların, kendi el yazılarının hatta artık bir simge haline gelen siyah elbisesinin de olduğu 400 parça sergileniyor.

Serginin küratörü Joel Huthwohl sergiyi, "Sergi boyunca farklı renklerin ve farklı şekillerin evrenine giriyorsunuz. Görseller, sesli rehber, sesler ve görüntüler sayesinde halk Piaf'ın evrenine dalış yapıyor. Piaf'ın evreni çünkü bir çok boyutu var. Umarım gelenler serginin başından sonuna sürprizden sürprize geçerler." şeklinde tanımlıyor.

1940'lar ve 50'lerde Fransız kültürünün olduğu kadar uluslararası arenada da bir simge haline gelen Piaf, akıllara kazınan onlarca şarkıya imza attı.

İsviçre'den gelen ve sergiyi gezen bir Piaf hayranı, "Ben onun çok dikkat çekici bir kadın olduğunu düşünüyorum. Hayatı boyunca geçirdiği şeyler ve kısa sürede

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 0 1 Mayıs 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Edith Piaf'ın 100. Doğum Günü Paris'teki Sergi ile Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement