Ediz Hun: "Ülkemin İnsanı Benim Kardeşimdir" - Son Dakika
Güncel

Ediz Hun: "Ülkemin İnsanı Benim Kardeşimdir"

Ediz Hun: "Ülkemin İnsanı Benim Kardeşimdir"

21. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu eski Başkanı, film yıldızı Ediz Hun, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde verdiği koferansta, "Sosyo Ekonomik Kalkınmada Doğa-İnsan İlişkileri’ni ele aldı.

28.01.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu eski Başkanı, film yıldızı Ediz Hun, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde verdiği koferansta, "Sosyo Ekonomik Kalkınmada Doğa-İnsan İlişkileri'ni ele aldı. Konferansın moderatörlüğünü gazeteci yazar Sami Özey yaptı.

Ediz Hun, konuşmasında şunları söyledi: "Bütün canlılar eşit yaşam hakkına sahiptir ve dengeyi sağlar. Mesela insanlar sinekten hoşlanmazlar ancak, sinek olmazsa, arı olmazsa, dünya meyve yiyemez. Döllemeyi yapan, bu uçucular çünkü. Şeftaliyi, eriği, vişneyi, kirazı, kısacası tüm meyvelerde döllemeyi bunlar sağlıyor. Bunların hepsinde Yaradan'ın bir hikmeti var, buna inanmak lazım. Yani çevre, son derece kompleks bir yapıdadır. Bu yapıyı oluşturan parçalardan birinin eksikliği, dengeyi olumsuz yönde etkiler."

Bitkilerin bizim için hayati önemde olan oksijeni ve besini sağladığını belirten Ediz Hun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir futbol sahası büyüklüğündeki yeşil alan, fotosentezle yılda 62 ton oksijen üretiyor. Bize can veren bu yeşil alanları yok edersek, bunların yerine neyi koyacağız? Oksijeni nereden sağlayacağız? Bitkileri, yeşil alanları korumamız lazım. Çünkü eğer çevre olmazsa, biz de olmayız, olamayız."

"Çevre asla bir protesto alanı değildir" diyen Hun, tamamen hayati bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Birbirimizle kavgayı bırakmamız gerektiğini anlatan Ediz Hun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kavgaya, nefrete, kine son verelim, herkesin düşüncesine saygı gösterelim. Birbirimize sevgi ve hürmet gösterelim. Bugün, buna en çok ihtiyaç duyduğumuz zamandır. Eğer bunu yapabilirsek, Türkiye, çok hızlı bir şekilde kalkınır. Bu ülkenin insanı, nerede yaşıyor olursa olsun benim kardeşimdir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ediz Hun: 'Ülkemin İnsanı Benim Kardeşimdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement