Edosk Derneği Doğa Yürüyüşü Sezonunu Açtı - Son Dakika
Güncel

Edosk Derneği Doğa Yürüyüşü Sezonunu Açtı

Edosk Derneği Doğa Yürüyüşü Sezonunu Açtı

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) sezonu Gala Gölü'nde açtı.

21.11.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) sezonu Gala Gölü'nde açtı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 katılımcıyla İpsala ile Enez ilçeleri sınırında bulunan Gala Gölü Milli Parkında yürüyüş gerçekleştirildi. Katılımcılar yürüyüş esnasında çeşitli kuş türlerini gözlemlerken, yaklaşık 20 kilometrelik yürüyüş 5 saat sürdü.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen EDOSK Yönetim Kurulu As Başkanı Orkun Akman, kuruldukları günden beri Edirne'de bisiklet, dağcılık, kaya tırmanışı, hiking, trekking, kamp, kuş gözlemi, sualtı sporları, bağ bozumu, oryantiring, dendroloji, kano, bitki tanıma gibi spor ve etkinliklerin gelişimine, dolaylı olarak da ek turizm faaliyetlerine öncülük ettiklerini belirtti.

Trakya'nın genelini kapsayan bölgelere düzenledikleri doğa yürüyüşü etkinlilikleri ile bugüne kadar binlerce doğa severi Trakya'nın güzelliklerle dolu coğrafyasını tanıttıklarını ifade eden Akman, eko turizm anlamında da bölge halkına kazanç sağlattıklarını ifade etti.

EDOSK olarak çeşitli meslek gruplarından birçok doğaseveri doğa ile buluşturan organizasyonlara imza attıklarını da belirten Akman, "Etkinliklerimize katılım ağırlıklı olarak Edirne olsa da Çorlu, Lüleburgaz, Kırklareli, Çerkezköy hatta İstanbul'dan bile etkinliklerimize katılan doğaseverler var. Kar amacı gütmeyip tamamen gönüllülük esasına dayalı gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde katılımcılara doğa yürüyüşleri esnasında çeşitli eğitimler vererek var olan doğa ve çevre koruma bilincini daha da geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edosk Derneği Doğa Yürüyüşü Sezonunu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement