Edremit AK Parti Vatandaşın Fikrini Alıyor - Son Dakika
Yerel

Edremit AK Parti Vatandaşın Fikrini Alıyor

Edremit AK Parti Vatandaşın Fikrini Alıyor

AK Parti Balıkesir'in Edremit'in İlçe Teşkilatı, köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütleriyle bir toplantı yaparak, nasıl bir Edremit'te yaşamak istediklerini, Edremit'te çözülmesi gereken ilk sorunun ne olduğunu sordu.
Şükrü Tunar...

08.12.2013 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Balıkesir'in Edremit'in İlçe Teşkilatı, köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütleriyle bir toplantı yaparak, nasıl bir Edremit'te yaşamak istediklerini, Edremit'te çözülmesi gereken ilk sorunun ne olduğunu sordu.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda belirtilen sorunlar, istenen talepler ve projeler ise kayıt altına alınarak AK Parti Genel Merkezi'ne, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur'a ve ileriki günlerde açıklanacak Edremit Belediye Başkan Adayına rapor olarak da sunulacak. Toplantının divanını AK Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak, İGM Üyesi Ümmet Gökdağ, Kadın Kolları Başkanı HamideKarademir, Akçay Belde Başkanı Yahya Yavuz, Edremit Teşkilat Seçim İşleri Komisyonu Başkanı Ahmet Ateş oluşturdu. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, "Genel merkezimiz tarafından arzulanan ve buradan çıkacak sonuçların hem genel merkezimize hem büyükşehir adayımıza hem de ilçe belediye başkan adayımıza rapor olarak sunulacak bu toplantıya hoş geldiniz demek istiyorum. Biliyorsunuz son 10 yıl içerisinde Türkiye'de sivil toplum örgütleri güç kazandılar. Bundan 15 yıl önce bir dernek kurmak o derneğin işleri ile uğraşmak çok büyük bir meseleydi. En ufak bir hatada hapis cezası bile çıkıyordu. Yapılan değişikliklerle sivil toplum örgütleri gerçek özgürlüklerine kavuştular. Derneklerin siyasi açıklama yapmalarının önü açıldı, güç kazandılar. Muhtarlarımızın özlük hakları ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Bugün burada sizlerden istediğimiz şey en önemli gördüğünüz sorunları bize aktarmanız. İleride nasıl bir Edremit'te yaşamasını istersiniz çocuklarınızın? En önce hangi sorunun çözülmesini istersiniz? Bu aslında Edremit'te bulunan 130 bin kişiyi de temsil ediyor çünkü bütün sivil toplum örgütleri yani toplumun bütün kesimlerinin temsilcileri var. Söylediğiniz her şey bizim için çok önemli. Bunu rapor olarak hazırlayacağız. Geçen oda başkanlarımızla toplantı yaptık. Her kesime soruyoruz. Biliyorsunuz bugün büyükşehir belediye başkan adayımız açıklandı. Başbakanımızın yakın çalışma arkadaşı Sayın Edip Uğur Ak Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı oldu. Büyükşehir kanunu ile şehirlerin, belediyelerin önü açıldı. Belediyelerin imkanları kısıtlıydı. 2014 yılının Edremit belediye bütçesi yapıldı. İlk üç ay belde belediyelerinin de payı var. Ondan sonra tamamı tek bütçe 100 trilyon eski parayla. Belde belediyeleri 1 Ocak'ta kapanmış olsaydı 120 trilyonluk bir bütçemiz olacaktı. Köylerimizde taşınmazı olan çok muhtarlığımız var. Muhtarlarımız burada tek başına o kadar çok taşınmaz ile uğraşmak, onları idare etmek çok zor oluyordu. Şimdi yeni sistemde Edremit'in bütün imkanları Edremitli için seferber edilecek. Ben katılımınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.

KATILIMCILAR İSTEKLERİNİ SIRALADI

Merkez Avcılık Kulübü 2. Başkanı İlhan Deveci, dernekleri hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra denizlerin kirlenmesi, arıtmanın çalışmamasından şikayet ederek denizlerin kirlenmemesi için önlemler alınmasını istedi. İkinci olarak da gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek amaçlı alanlar yaratılmasını örneğin atıcılık sporu için alanlar oluşturulmasını talep etti. Yolören Köyü Muhtarı İsmail Filiz Muhtar özlük haklarının iyileştirilmesi ve verilen hakların daha detaylı anlatılmasını istedi.

Körfez Sportif Havacılık Kulübü üyesi Lütfü Örkü körfezin Alanya'ya benzememesi için imarlaşmaya dikkat edilmesini, betonlaşmanın öne geçilmesini istedi. Altınkum Mahallesi Koca Seyit Camii Yaptırma Derneği Başkanı Cebrail Tokgöz de, körfeze biran evvel doğalgaz gelmesini, doğalgazın gelmesi ile ikinci konutlarda kışın da kalanların artacağı için körfezde ekonominin canlanacağını söyledi.

Edremit Sokak Hayvanları Koruma Derneği Tarkan Kaynak sokak hayvanlarının bir sorun olmadığını sokak hayvanlarının bir yaşam alanı olduğunu belirterek hayvan barınaklarının rehebilitasyon merkezlerine hayvanların tepilmesinin sorunu çözmediğini söyledi. Yerel yönetimlerle tanışma amaçlı ziyaretler yaptıklarını ama belediyelerden samimi bir yaklaşım görmediklerini ve duyarsız kaldıklarını kaydetti. Yerel yönetimlerden taleplerinin belediyelerin sokak hayvanları konusunda uzman kişilerle çalışması olduğunu ifade etti.

Toplantıya katılan Körfez Muhacırlar Derneği, Karadenizliler Derneği, TOKİ sakinleri, köy muhtarları, Edremit mahalle muhtarları, Kızılay, Edremit Meslek Yüksek Okulu öğrenci temsilcileri de söz alarak E87 yoluna üst geçit yapılması, denizlerin kirletilmesinin önlenmesi ve balıkçılığın geliştirilmesi, yasal sınırların altındaki boyutlarda balık avlanmasının da satılmasının da önlenmesi, naylon poşet satılmasının engellenmesi, çiftçi mallarının korunması ve zeytin hırsızlıklarının önüne geçilmesi, Edremit merkez mahallelerinde daha çok düğün salonu yapılması, kapalı bir Çarşamba pazarı yeri yapılması, Kaz Dağları'nın endemikbitki örtüsünün korunması, dereye akıtılan jeotermal suyunun seracılıkta kullanılması, körfez üniversitesinin kurulması, derelerin temizlenmesi ve ıslahı gibi konularda istek, taleplerini ilettiler.

"TEMSİL KABİLİYETİ YÜKSEK"

Toplantının sonunda talep ve tespitleri değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak katılım ve görüşler için teşekkür etti. Salondaki katılımın ve salonun temsil kabiliyetinin yüksek olduğunun altını çizdi. İlçe başkanı sıfatı olarak kendisinin cevap vermesi gereken soruları yanıtlayacağını, yerel yönetimlerle ilgili kısımları ise not alıp rapor haline getireceklerini söyledi. Toplantının amacının vatandaşın aklına danışma toplantısı olduğunu, AK Parti'nin ülkeyi kanaat önderleri ile sivil toplum örgütleri ile beraber sokağın fikrini alarak yönettiğinin altını çizdi. Başkan Yüzüak, "Köy tüzel kişilikleri ile ilgili bir soru oldu. Evet köy tüzel kişilikleri kaldırıldı ancak köy muhtarlıkları mahalle muhtarı olarak devam edecek. Köylerin malları belediyelere geçecek, bağış yolu ile verilen mallar bağış amacı dışında kullanılmayacak. Köylerin bütün ihtiyaçları büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak. Biliyorsunuz büyükşehir sistemi Kocaeli ve İstanbul'da uygulandı ve başarı elde edildi. Muhtarların maaşında da 15 Ocak 2014'ten itibaren değişiklik yapılacak, aylık 875 liraya çıkacak. Emekli olanlardan prim kesilmeyecek emekli olmayanlardan prim kesilecek. Tarım alanlarına imar verilmemesi hususunda talepler oldu. İmar belediyelerin yükümlülüğünde. 1/100.000 planımız olmadığı için sıkıntılar vardı. 1/100.000'lik plan yapılıyor yürürlüğe büyükşehir ile birlikte girecek. Doğalgaz konusunda bütün ilçelerin bakanlıktan talebi var. Bakanlık ilçelerde elektrik abonelerinin yüzde 60'ının talep etmesi halinde o ilçeye doğalgaz getirileceğini açıkladı. Köylerin imar durumu ile ilgili bir soru oldu. Şu ana kadar köylerdeki bütün yapıların uydudan fotoğrafları çekildi. Şu ana kadar yapılmış bütün konutlar yasal sayılacak. Ancak büyükşehir olduktan sonra imar yetkisi büyükşehirde olacak. E 87 ile ilgili sıkıntılar iletildi. Biliyorsunuz E 87 tam olarak yapılmadı, devam ediyor hala. Burada alt geçit üst geçit talepleri var. Üst geçitlerin yapılabilmesi için ise yerel yönetimler yan tarafta yan yollar bırakmamışlar. O yüzden dikkat ederseniz üst geçitler kıvrıla kıvrıla gidiyor. Yolun planlaması 1960'larda yapılmış ama yerel yönetimler üst geçitler için yan yol bırakmamışlar. Termal su ile ilgili istekler oldu. Edremit'te termal ısınma amaçlı kullanılıyor. Kuyulardan tam verim alınamıyor, bazı kuyulara soğuk su karışmış durumda. Yapılan sondajlarda istenilen su çıkmadı. Başından beri maalesef termal kullanımı uygun değil. Bu konuya bakanlık el attı zaten. Bundan sonra kuyular izne tabi olacak. Tekrar katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit AK Parti Vatandaşın Fikrini Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement