Edremit Belediyesi Engelli Vatandaşlar İçin Hayatı Kolaylaştırıyor - Son Dakika
Yerel

Edremit Belediyesi Engelli Vatandaşlar İçin Hayatı Kolaylaştırıyor

Edremit Belediyesi Engelli Vatandaşlar İçin Hayatı Kolaylaştırıyor

Edremit Belediyesi tarafından özel tasarım servis aracı engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

11.10.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Belediyesi tarafından özel tasarım servis aracı engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. 24 saat hizmet veren servis sayesinde yardım almadan istedikleri yere gidip gelebiliyorlar.

Edremit Belediyesi'nin hizmet verdiği özel tasarım araç engelli vatandaşların hayatına büyük ir kalaylık sağladı. İlçede ki engelli vatandaşlara yönelik olarak hizmet veren özel olarak tasarlanmış araç ile engelli vatandaşlar yardım almadan şehir içinde ulaşımlarını kolayca sağlıyorlar.

Arka bölümünde hidrolik asansörlü sistem ile engelli vatandaşların tekerlekli sandalyesinden inmeden minibüse rahatlıkla kullandıkları servisten engelli vatandaşlar, belediyenin iletişim numaralarına haber vererek ücretsiz olarak faydalanıyorlar. Günün 24 saati hizmet veren araç ile engelli vatandaşları adreslerine alıp, tekrar geri bırakıyor.

Edremit'te hayatı her yönüyle kolaylaştırmak için çalıştıklarını kaydeden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, "Edremit'in engelsiz bir kent olması için gerekli adımları atıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımını sağlamak, güven içinde sokağa çıkmalarını ve ihtiyaçlarını yardım almadan rahatça karşılayabilmeleri için özel olarak dizayn edilen engelli hizmet aracımız günü 24 saati hizmet veriyor. Bunun yanında kent estetiğine yönelik projelerde engellilerin kullanımına uygun olmasına önem gösteriyoruz. Ayrıca hizmet binamızda engelli vatandaşlarımızın hiçbir yardım almadan rahatça kullanabilmeleri için gerekli düzenlemeleri daha önce yapmıştık. Engelli vatandaşlarımızın daha kolay yaşam sürebilmelerini öncelikli olarak değerlendiriyoruz ve onların sosyal hayata katılımları konusunda çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Edremit Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Kayahan Öcalan'da uygulamayı hayata geçiren Belediye Başkanı Kamil Saka'ya teşekkür ederek, "Biz engellilerin yalnız başına ulaşımları çok önem taşıyor. Bu servis sayesinde yardım almadan dışarı çıkıp hastane ve resmi daireler başta olmak üzere işlemlerimizi hallediyoruz. Bunun yanında şehir merkezine, Akçay ve Altınoluk gibi sahil mahallelerine gidip gelerek hava alma fırsatı yakalıyoruz. Bu hizmeti sunan Belediye Başkanımız Kamil Saka'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

7 gün 24 saat engelli vatandaşlara hizmet veren araçtan faydalanmak isteyen vatandaşların, belediyenin 0266 374 44 44 numaralı telefonundan, internet ve sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilecekleri belirtildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit Belediyesi Engelli Vatandaşlar İçin Hayatı Kolaylaştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement