Edremit'in El Sanatları Dünyaya Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Edremit'in El Sanatları Dünyaya Açılıyor

Edremit\'in El Sanatları Dünyaya Açılıyor

Balıkesir'in Edremit Belediyesi Tarafından Açılan Dekoratif El Sanatları Kursunda Ev Hanımlarının Yaptığı Eserler Almanya ve İtalya'ya İhraç Ediliyor.

30.05.2008 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit Belediyesi tarafından açılan dekoratif el sanatları kursunda ev hanımlarının yaptığı eserler Almanya ve İtalya'ya ihraç ediliyor.

Kurs sorumlusu ve öğretmen Hasan Kadakçı'dan edinilen bilgilere göre, ev hanımlarından oluşan kursiyerlerin yaptığı ve üzerlerinde, "Balıkesir - Edremit - Turkey. Başkan Yunus Bozbey" yazılı, içinde zeytin dalı, zeytin yaprağı ve ay yıldız boyamaları bulunan ahşap boyama çalışmaları Almanya ve İtalya'ya göndermeye başladıkları öğrenildi. İki ülkedeki yetkililere ilk etapta 50 adet hediyelik ahşap boyama çalışması yollandığını kaydeden Kadakçı, "Edremit Belediyesi'nin Dekoratif El Sanatları Kursu, başarılı çalışmaları ile dikkat çekiyor. Mdf tahtalar üzerinde yaptığımız bu çalışmalar bölgemizde beğeni topladı. Belediye Başkanımız Yunus Bozbey'in de önemli katkılarıyla Almanya ve İtalya ile bağlantılar kuruldu ve bu ülkelere Edremit Belediyesi'ni, zeytin kültürünü ve zeytinyağını tanıtıcı bu hediyelik eşyaları göndermeye başladık. Yakın zamanda talebe göre seri üretim yapacağız. Bu sayede ev hanımlarının ev ekonomilerine katkı vermeleri sağlanmaktadır. Yakın zamanda başka ülkeler ile de bağlantılar kurulacak ve ev hanımlarının çalışmaları sayesinde hem hanımlarımızın çalışmaları değerlendirilecek, hem de Edremit'in tanıtımı yapılacak. Gönderilen bu 50 eserin ücretleri ödendi ve ev hanımları kursiyerlerimize ulaştırıldı. Kursumuza her zaman her konuda büyük destek veren Belediye Başkanımız Yunus Bozbey ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu ve benzer çalışmalar ev hanımlarımızı mutlu ediyor. Ayrıca, yaptığımız bu çalışmaları daha da geliştirerek yurt içinde iç turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Turistlik tesisler ve büyük kuruluşların, ev hanımlarımızın yaptığı bu eserlere destek vermelerini ve satışlar için ön ayak olmalarını bekliyoruz" dedi.

Kurs sorumlusu Hasan Kadakçı, açıklamasının ardından İHA muhabirine, yurt dışına gönderilen hediyelik ahşap panolardan hediye etti.

(SŞ- FOTOĞRAF ALTI:

Edremit Belediyesi Dekoratif El Sanatları Kursu'nun hediyelik ahşap boyama panoları yurt dışında satılıyor.

30.05.2008 18:06 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'in El Sanatları Dünyaya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement