Edremit Körfezi'nde Termometreler 41 Dereceyi Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Edremit Körfezi'nde Termometreler 41 Dereceyi Gösterdi

Balıkesir'de Meteoroloji'nin en yüksek 35 derece olarak kayıtlara geçtiği hava sıcaklığını Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'ndaki termometreler 41 gösterdi.

18.06.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Meteoroloji'nin en yüksek 35 derece olarak kayıtlara geçtiği hava sıcaklığını Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'ndaki termometre, 41 şeklinde gösterdi.

Kuzey Ege'nin gözde tatil bölgelerinin yer aldığı Edremit Körfezi'nde bulunan Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'nda güneş altındaki termometrenin göstergesi bugün 41 dereceye kadar yükseldi.

Bunaltıcı sıcaklar, Burhaniye ile Ayvalık, ve Edremit ilçelerindeki vatandaşları, deniz kenarlarına, parklara ve gölgelik alanlara yöneltti. Birçok kişi, sokak çeşmelerinde ellerini yüzlerini yıkayıp, serinlemeye çalıştı.

Bölge halkından Ayşe Yıldırım, havaların çok bunaltıcı olduğunu belirterek, gölgelerde bile serinleyemediklerini söyledi. Zeynep Çiftçioğlu da "Havalar bugünlerde çok bunaltıcı, evlerimizden, iş yerlerimizden dışarı bile çıkamıyoruz. Bırakın sokağa çıkmayı denize bile gidemiyoruz o derece sıcak" dedi.

Burhaniye Halk Sağlığı Merkezi sorumlu doktoru Faruk Kendigelen, güneş altındaki bir termometrenin 41 dereceyi göstermesinin önemli olduğunu belirterek, vatandaşların mecbur kalmadıkça öğlen saatlerinde sokağa, özellikle de güneş altına çıkmamaları gerektiğini bildirdi.

Öte yandan, Meteoroloji, Balıkesir'de günün en yüksek sıcaklığını 35 derece olarak kayıtlara geçti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edremit Körfezi'nde Termometreler 41 Dereceyi Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement