Edremit'te Haşerelere Karşı Mücadele Başladı - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Haşerelere Karşı Mücadele Başladı

Edremit\'te Haşerelere Karşı Mücadele Başladı

Balıkesir'in Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, haşere ve larva kışlaklarına karşı mücadeleye başladı.

16.01.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce haşere ve larva kışlaklarına karşı mücadeleye başlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ılıman ve güneşli geçen kış günleri nedeniyle sivrisineklerin bu yıl daha erken larva dönemine başlaması yüzünden ilaçlama çalışmalarına erken girildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, larvaların yaşayabileceği su kenarlarında ve şehir merkezi rögarlarında yürütülen ilaçlama çalışmalarında, hem sıvı hem de katı olmak üzere iki çeşit uygulamayla müdahaleye ediyor.

Bu alanlarda aylık periyotlarla ilaçlama çalışmalarının devam edeceğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Atış, yaz aylarında halkın sineklerden şikayetçi olmamaları ve rahat etmeleri için çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini kaydetti.

-Çok katlı binalarda su sıkıntısının nedeni belirlendi

Burhaniye Belediyesi, ilçedeki çok katlı binaların üst katlarına su çıkmadığına yönelik şikayetler üzerine yaptığı araştırmada, sorunun contalı vanalardan kaynaklandığını belirledi.

İşletme Müdürü Sinan Gözen, yaptığı yazılı açıklamada, normal şartlarda 40'lık pik borularla su bağlantısı bulunan binalardaki dairelere tesisatçıların contalı vana kullanmaları ve bunların normalden daha dar olması sebebiyle evlere su çıkması konusunda sıkıntı yaşandığının belirlendiğini bildirdi.

Bu sıkıntıyı gidermek adına 40'lık döşenen borulara 40'lık vana takılması gerektiğini dile getiren Gözen, "Bu şekilde olduğunda suyun gelişi neredeyse 4'te 3 oranında azalıyor ve halkımız bu konuda sıkıntı yaşıyor" ifadesini kullandı.

-Burhaniye'de ilaçlama

Burhaniye'de sivrisineklere karşı ilaçlamaya bu yıl erken başlandı.

Belediyede görevli veteriner hekim Emrah Güleç, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Sivrisineklerle mücadele 3 aşamada yapılıyor. Mücadele, kışlık, larva ve uçkun şeklinde sıralanıyor. Kışlık mücadele hareketsiz halde olan sivrisineklerin, barınak olarak kullandıkları kanalizasyon sistemi, lağım ve fosseptiklerin ilaçlanmasıdır. Bu mücadele yöntemi en etkili, ucuz ve kolay olanıdır. Diğer bir yöntem ise larva mücadelesidir. Mart ayından itibaren sulak bölgelerde sivrisinek larvalarına karşı yapılan mücadeleye denir. Son yöntemin ise uçkun mücadelesidir."

Güleç, uçkun mücadelesinin, yavru sivrisineklerin uçmaya başladığı dönemde yapıldığını belirterek, bu yöntemin zor ve pahalı olduğunu bildirdi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edremit'te Haşerelere Karşı Mücadele Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement