Edremit Körfezi'ne "Raylı Sistem" Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Edremit Körfezi'ne "Raylı Sistem" Müjdesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uğur: "Balıkesir sınırlarına ulaşan İzmir Bergama raylı sisteminin, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran, Edremit, Akçay, Zeytinli, Güre, Altınoluk ve Küçükkuyu'ya kadar olan bölgesini biz tamamlayacağız"

11.02.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir sınırlarına ulaşan İzmir- Bergama raylı sisteminin, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran, Edremit, Akçay, Zeytinli, Güre, Altınoluk ve Küçükkuyu'ya kadar olan bölgesini biz tamamlayacağız" dedi.

Burhaniye ilçesinde, partisinin seçim irtibat bürosunun açılış töreninde konuşan Uğur, İzmir-Bergama raylı sisteminin Ayvalık'a kadar getirileceğini söyledi.

Konuyla ilgili çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Uğur, şunları kaydetti:

"Balıkesir sınırlarına ulaşan İzmir-Bergama raylı sisteminin, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran, Edremit, Akçay, Zeytinli, Güre, Altınoluk ve Küçükkuyu'ya kadar olan bölgesini biz tamamlayacağız. 'Körfezray' sistemi şimdilik E-87 duble yolun her iki tarafından geçecek şekilde planlandı. Hafif raylı sistem, yani Körfezray şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Paramız var. Yatırımları yapmak için irademiz var. Denizin altından raylı sistem yapan, denizin üzerinden çift hatlı tren geçirebilen bir iktidarız. Her yatırımı yapabiliriz. Körfezray ile herkes özgürce seyahat edip ucuz olarak evlerine ve iş yerlerine gidip gelebilecek. Bu, kışın 300 bin, yazın ise 1,5 milyon nüfusu misafir eden Körfez bölgemize çok yakışan bir yatırım olacak."

Uğur, Körfez bölgesinde Çinli firmaların yatırım yaptığını ve Danimarkalı firmaların da yatırım için arsa arayışını sürdürdüğünü sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edremit Körfezi'ne 'Raylı Sistem' Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement