Edremit Sahil Kordonuna Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

Edremit Sahil Kordonuna Kavuşuyor

Edremit Sahil Kordonuna Kavuşuyor

Van’ın Edremit Belediyesi, "Sahil Kordonu" projesi kapsamında göl kenarında bulunan yapıların yıkımına başladı.

20.02.2017 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Edremit Belediyesi, "Sahil Kordonu" projesi kapsamında göl kenarında bulunan yapıların yıkımına başladı.

Van Gölü'ne sahili bulunan Edremit ilçesinde yapılması planlanan proje kapsamında kıyı şeridinde bulunan iş yerlerine boşaltmaları için 15 gün süre veren Edremit Belediyesi, sürenin dolmasının ardından yıkım çalışmalarına sabahın ilk saatlerinde başladı. Belediye; büfe, kafeterya, lokanta ve çay bahçesi gibi 12 ayrı iş yerinin yıkımını gerçekleştirmek üzere sabah 06.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında sahile ekipleri sevk etti. Yıkıma direnmeye çalışan iş yeri sahipleriyle zaman zaman yaşanan tartışmalar, devreye giren emniyet güçleri sayesinde yatıştı. İş yerlerindeki eşyaların ekipler tarafından dışarı çıkarılmasıyla birlikte iş makineleri yıkım çalışmalarına başladı.

Kıyı şeridindeki 12 iş yerinin yıkımı ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Atif Çiçekli, planladıkları projeyi ve atılacak adımları kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı. Çiçekli, "Mali ve Milli Emlak üzerinden ilgili işgal yapan muhataplarımıza buraları boşaltmalarını söylemiştik. Bu süreci yaklaşık 20 gün önce başlattık. Onlara boşaltmalarını tebliğ ettik. Buralara Edremit ve Vanlıların kullanacağı sahil bandını, plajları, yürüyüş alanları ve ağaçlandırmalarını yapacağımızı, Van'ın buna acilen ihtiyaç duyduğunu ifade ettik. Ne yazık ki muhataplarımız bizim bu açıklamalarımızı, hukuki süreçlerimizin sonucunu yerine getirmediler. Vermiş olduğumuz 15 günlük süreç içerisinde boşaltmadılar. Maliyenin bize yazmış olduğu yazıyla buraların yıkılması ve hazineye teslim edilmesi sürecini başlattık. 80 kişilik işçimiz, bir o kadarda güvenlik görevlimizle beraber binalarımızı öncelikle kamera kaydına alarak boşaltmasını yaptık. Bundan sonra da Fen İşleri Müdürlüğümüzün ekipmanlarıyla bunları yıkma faaliyetine başladık" dedi.

Saat 09.00 itibariyle Sahil Kordonu projesinin uygulanacağı alandaki 12 iş yerinin yıkımının tamamlanacağını ifade eden Çiçekli, projenin en önemli aşamasının ortadan kalktığını aktardı. Çiçekli, "Projemizin hayata geçmesi için öncelikle bu işgallerin bitmesi gerekiyordu. Bu işi kazasız, belasız, kimsenin burnu kanamadan bitirdik. Ben bütün Van halkına projemizin sürecinin başladığını tekrar etmek istiyorum. İnsanların kafasında 'Acaba yaparlar mı?', 'Acaba başlayacak mı?', 'Bu tarz projeleri daha önce çok gördük' şeklinde kaygıları vardı. Bu saatten sonra hiçbir Vanlı kardeşimizde böyle bir kaygı kalmayacaktır. Sürecimizi hızlı bir şekilde başlattık. Bir hafta içerisinde de dolgu imar planlarımız kapsamında dolgularımıza başlayacağız. Yapacağımız ihaleyle üç vardiya şeklinde hedefim bu yaz bu işin bitmesi, Vanlıya, Edremitliye ve kamuoyuna bu işin kazandırılmasıdır" diye konuştu.

Çiçekli, finansman noktasında da bir sorunlarının kalmadığını ve İller Bankası ile projenin kredilendirilmesini tamamladıklarını söyledi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edremit Sahil Kordonuna Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement