Edremit'te Avm'lere ve Okul Yemekhanelerine Denetim - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Avm'lere ve Okul Yemekhanelerine Denetim

Edremit\'te Avm\'lere ve Okul Yemekhanelerine Denetim

Edremit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli gıda kontrolörü personeli AVM’ler ile okul yemekhanelerinde denetimlerde bulundu.

29.09.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli gıda kontrolörü personeli AVM'ler ile okul yemekhanelerinde denetimlerde bulundu.

Tarladan sofraya sağlıklı gıda tüketimi projesi çerçevesinde yürütülen denetimlerde AVM ve iş yerlerinde bakanlık talimatları doğrultusunda ambalajı bozulmuş, ürüne zarar verecek şekilde hasar görmüş ve son tüketim tarihi geçmiş ürünleri bulundurup bulundurmadıkları, işletme hijyeni, alet ekipman hijyeni, personel hijyeni, ham madde depolarının hijyeni ve satılan ürünlerin bakanlık izinlerinin kontrol edildiği öğrenildi.

İlçe Müdürü Recep Özbudak, "Vatandaşın, gıda maddesi satın alırken veya tüketirken öncelikle son tüketim tarihine ve bakanlık izinlerinin olup olmadığına, ürün ambalajının bütünlüğünün bozulmamış olmalarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Amacımız bölge halkının tarladan-sofraya sağlıklı, hijyenik ortamda üretimi yapılmış, gerekli izinleri alınmış kontrollü gıda tüketmelerini sağlayabilmektir. Bakanlık ve İl Müdürlüğü Kontrol Planı çerçevesinde ilçemizde faaliyette bulunan üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinden yıl içerisinde, halkımızın tüketimini daha fazla yaptığı ve farklı ürünlerden oluşan numuneler alınıp laboratuvara gönderilmektedir. Yapılan analiz sonucu uygun bulunmayan, halk sağlığını tehdit eden ürünleri üreten, satan ve tüketime sunan işletmeler hakkında 5996 sayılı yasa gereği yasal işlem uygulanarak ürünün piyasadan toplanması sağlanmaktadır. Müdürlük olarak kayıtlı olan bütün işletmelerin denetimi yapılmaktadır. Ancak en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Uygunsuz gıda üretimi, satışı ile ilgili tespitte bulunan vatandaşlarımızın bakanlığımıza bağlı ALO 174 Gıda Hattını aramalarını önemle rica olunur" dedi.

Yapılan her denetim tutanak altına alınıp, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine girildiği ve bir eksiklik görüldüğünde işletme sahibine gerekli uyarı ve bilgilendirmelerin yapıldığı kaydedildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Avm'lere ve Okul Yemekhanelerine Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement