Edremit'te Edebiyat Rüzgarları Tüm Hızıyla Esmeye Devam Ediyor. - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Edebiyat Rüzgarları Tüm Hızıyla Esmeye Devam Ediyor.

Edremit\'te Edebiyat Rüzgarları Tüm Hızıyla Esmeye Devam Ediyor.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından edebiyata duyulan saygı ve verilen değerin İlçe çapında gerçekleştirilecek bir projeyle altının çizilmesi amacıyla hayata geçirilen Edremit’te Edebiyat Rüzgârlarının üçüncüsü olan “12 Mart İstiklal Marşının Kabülü Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı...

20.02.2017 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından edebiyata duyulan saygı ve verilen değerin İlçe çapında gerçekleştirilecek bir projeyle altının çizilmesi amacıyla hayata geçirilen Edremit'te Edebiyat Rüzgarlarının üçüncüsü olan "12 Mart İstiklal Marşının Kabülü Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı ve Eserleri Konulu Liseler Arası Bilgi Yarışması" Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşti. Edremit Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen yarışmaya Edremit liselerinden 10 okul katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan yarışmaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gürhan Kuştutan okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bülent Delice yarışmanın başında yaptığı konuşmasında; Öncelikle Edebiyat Rüzgarları Projesi için İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç' a, katılımlarından dolayı okul müdürlerine, öğrencileri çalıştıran öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Ardından Delice "15 Temmuz kalkışması sonrasında içerde ve dışarda olan tehlikelere karşı daha güçlü bir ülke daha güçlü bir Türkiye için siz gençlerimize büyük iş düşmektedir. Bu önemli görevinizde Mehmet Akif ruhuyla hareket etmeniz bizim için çok önemlidir. Bu zorlu görevinizde ve yarışmada hepinize tek tek başarılar diliyorum" dedi. Daha sonra yarışmaya geçildi.

Yarışmada okullara 20 soru yöneltildi. Kıyasıya ve heyecanla süren yarışmada 20 sorunun cevaplanmasının ardından juri üyeleri 3 okulun eşit puan aldığını belirterek yedek sorulara geçilmesine karar verdi. İlk yedek soruya yanlış cevap veren Edremit Anadolu Lisesi yarışmayı 3. olarak tamamladı. Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi ve Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında sorulan 5 sorunun sonunda eşitliğin bozulmaması konferans salonunda heyecana neden oldu. 6. yedek soruda eşitliğin bozulmasıyla Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük bir başarı göstererek 2. Liği; Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi yarışmanın galibi olmayı başararak 1.liği hak etti.

Yarışma sonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gürhan Kuştutan tüm okullarımıza katılım belgelerini takdim etti. Ardından 3. olmaya hak kazanan Edremit Anadolu Lisesi ödülü olan 150 TL'yi Remzi Molvalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Yücel Mercan'dan, 2.'liği hak eden Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ödülü olan 300 TL'yi Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi okul müdürü Bülent Delice'den ve 1.'liği hak eden Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi ödülü olan 600 İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gürhan Kuştutan' dan aldılar. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Edebiyat Rüzgarları Tüm Hızıyla Esmeye Devam Ediyor. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement