Edremit'te Girişimci Kadınlardan Sergi - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Girişimci Kadınlardan Sergi

Edremit\'te Girişimci Kadınlardan Sergi

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün çini kursunu bitiren iki kadın, "Sır Altı Renkleri ve Çini" konulu ilk sergilerini açtı.

29.03.2017 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün çini kursunu bitiren iki kadın, "Sır Altı Renkleri ve Çini" konulu ilk sergilerini açtı.

Çini kursunu bitiren ev hanımı Arzu Balkan ve Gülin Taşçıoğlu, çini fırını alımında KOSGEB'den de destek aldı ve ilçedeki tek butik çini atölyesi ve satış mağazasını açtı.

Kurdukları atölyede çalışmalarına devam eden Balkan ve Taşçıoğlu, atölyelerinde ürettikleri ürünleriyle "Sır Altı Renkleri ve Çini" konulu ilk sergilerini de Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'nde açtı.

Kendi iş yerlerini açtıktan sonra ilk sergilerini açmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Balkan, Edremit'in öne çıkan ürünleri, figürleri, tarihi binaları, Antandros Antik Kenti gibi yöresel ve kültürel işaretlerini, çini işlemesiyle butik süs eşyalarına çevirdiklerini söyledi.

Serginin açılışını gerçekleştiren Edremit Belediye Başkan Vekili Cahit Erol ise, "Kadın elinin değdiği yerde başarı vardır. Edremit'imiz de kadınların varlığı ile kültürel ve sanatsal anlamda daha yukarılara çıkacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edremit'te Girişimci Kadınlardan Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement