Edremit'te Halka Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Halka Silahlı Saldırı

Van Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan "Edremit'te halka silahlı saldırı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

05.03.2014 10:46  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan " Edremit'te halka silahlı saldırı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Edremit'te halka silahlı saldırı" başlığıyla servis edilen ve bazı gazetelerde yer alan haberin, asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması, seçimlere katılan bütün siyasi partilerin eşitlik anlayışı içinde propaganda yapabilmesi maksadıyla güvenlik birimlerinin il genelinde etkin tedbirler aldığına işaret edilerek, şöyle denildi:

" 04 Mart tarihli yerel bir gazetede yer alan 'Edremit'te halka silahlı saldırı' başlıklı haberle ilgili olarak yapılan incelemede, 02 Mart'ta Edremit ilçesinde seçim propagandasına giden bir siyası parti grubuna taşlı ve sopalı saldırı düzenlenmiş, bu yönde bir girişim yapılacağı yönündeki istihbarata istinaden bölgede bulunan güvenlik kuvvetlerimiz mütecaviz grubu dağıtmak amacıyla havaya ateş açmıştır. Ne var ki bu müdahale esnasında bir günlük yerel gazetede iddia edildiği gibi vatandaşlarımıza ya da mütecavizlere yönelik silahlı tehdit iddiası gerçek dışı olduğu gibi saldırganların taş darbelerine maruz kalan 2  güvenlik görevlimiz den birisi görme kaybı riski oluşturacak ölçüde yaralanmıştır."

Kentteki tüm güvenlik birimlerinin, seçimlerin güven ortamında yürütülmesi için etkili tedbir almaya devam edeceği bildirilen açıklamada, bu ve benzeri saldırıların her zaman men edileceği kaydedildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edremit'te Halka Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement