Edremit'te Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Koordinasyon Toplantısı

Van Büyükşehir Belediyesi koordinasyon toplantısını Edremit ilçesinde düzenledi.

24.02.2017 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi koordinasyon toplantısını Edremit ilçesinde düzenledi.

Edremit Kaymakamlığında yapılan toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Edremit'in sorunlarını ve çözüm yollarını masaya yatırdıklarını söyledi.

Erciş'ten sonra ikinci koordinasyon toplantısını Edremit'te yaptıklarını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Edremit'te sahili işgal eden yapıların yıktırılmasından dolayı Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Atıf Çiçekli'yi kutlamak istiyorum. Çünkü belediyecilik bir gönül işidir. Şevkle heyecanla yapılırsa hizmetler sonuca ulaşır. Van Gölü'nün bir koruma kanunun olmadığını öğrendim. Tuz Gölü'nün, Beyşehir Gölü'nün koruma kanunu varken maalesef Van gölü'nün kıyı koruma kanununun olmaması üzücüdür. Bunun için gerekli mercilerle görüşmeler yaparak, yöre insanının deniz dediği gölü koruma altına alacağız. Bundan sonra hiç kimse gelişi güzel göl kıyısını işgale yeltenmesin. Buna kesinlikle izin verilmeyecektir."

İlçede imar durumunun revize edilmesi gerektiğini belirten Çiçekli de ilçede bulunan resmi kurumlarla vatandaşların bütünleşmesi ve çabuk ulaşabilmesi için yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Çiçekli, "Bizler imarı düzgün bir Edremit istiyoruz. Kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Sahillerin tümünü halka çok amaçlı parklarla yeniden kazandıracağız. Bunu da bu yaz mevsiminin ortalarına doğru bitirmek istiyoruz. Ayrıca Edremit'in güzel sahillerinin de ranta kurban gitmesine göz yummayacağız. TOKİ sakinlerinin de sahille buluşması için de, Büyükşehir Belediyesinin desteği ile bir otobüsün halkı sahile indirmesi için ring seferi düzenlemesi sözünü aldık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edremit'te Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement