Edremit'te Prostat Hastalıkları Semineri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Prostat Hastalıkları Semineri Yapıldı

Edremit\'te Prostat Hastalıkları Semineri Yapıldı

Edremit Belediyesi ve Üsküdar Devlet Hastanesi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği, ”Prostat hastalıkları, güncel tedavileri, prostat checkup ve cinsel yaşam “adlı seminer Şükrü Tunar Kültür Merkezinde yapıldı.

23.07.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Belediyesi ve Üsküdar Devlet Hastanesi'nin ortaklaşa olarak düzenlediği, "Prostat hastalıkları, güncel tedavileri, prostat checkup ve cinsel yaşam "adlı seminer Şükrü Tunar Kültür Merkezinde yapıldı.

Üsküdar Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Hayit'in konuşmacı olarak katıldığı seminer ilgiyle izlendi. Prostat hastalıklarının önemine değinen, Dr. Hüseyin Hayıt, her hastalıkta olduğu gibi erken teşhise (tanı) dikkat çekti. Prostat hastalığının korkulan bir konu haline gelmemesi gerektiğini ve korkudan kurtulmak için böyle bir semineri düzenlediklerini ifade etti. Sağlık seminerini, prostat hakkında genel bilgi, tanı ve tedavisi, iltihabı, büyümesi, kanseri, prostat checkup, bitkisel ürünler ve son olarak soru ve cevap başlıklar altında toplayarak sunumunu yaptı. Prostatın tüm yetişkinlerde görüleceğine dikkat çeken Dr. Hüseyin Hayıt; "Önemli olan orta yaşın üzerindeki tüm yetişkinlerin senelik olarak bir checkup yaptırarak PSA değerlerini bilmeleri gerekmektedir. Elde edilecek her bilgi, tanıda bize ve size yol gösterecektir" dedi. Seminer konuşmasını başkalarının ilcalarının kullanılmaması gerektiğini, çünkü ilacın o kişiye özel olarak verildiğini, aynı ilacın, başkasında farklı reaksiyona yol açacağını, aynı tedaviyi bende istiyorum şeklindeki taleplerin doğru olmadığını söyleyerek, domates, brokoli ve kabak çekirdeğinin tüketilmesi prostatın oluşmasında koruyucu bir etken olarak tavsiye edildiğini belirtti.

Belediye Başkanı adına Başkan Vekili Ahmet Özkoca, şehir dışında bulunması nedeniyle seminere katılamayan Belediye Başkanı Kamil Saka'nın selamlarını ileterek, "Sağlığımız konusunda her yetişkin bireyin bilmesi gereken, böyle önemli bir konuda, bizleri aydınlatmanız ve önerileriniz çok önemliydi. Bu anlamda size teşekkür ediyoruz" dedi. Sağlık seminerine, Edremit Belediye Başkan Vekili Ahmet Özkoca, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar ve vatandaşlar katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Prostat Hastalıkları Semineri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement