Edremitli Fotoğraf Tutkunları Kazak Vadisi'ni Görüntüledi - Son Dakika
Yerel

Edremitli Fotoğraf Tutkunları Kazak Vadisi'ni Görüntüledi

Edremitli Fotoğraf Tutkunları Kazak Vadisi\'ni Görüntüledi

Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan fotoğraf kursu mezunu öğrencilerin kurduğu ‘Objektif Kulübü’ kültür ve sanat çalışmaları kapsamında gezi düzenlediler.

10.04.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan fotoğraf kursu mezunu öğrencilerin kurduğu 'Objektif Kulübü' kültür ve sanat çalışmaları kapsamında gezi düzenlediler.

Fotoğraf sanatçısı Haşmet Demirbil öncülüğündeki, 44 fotoğraf tutkunu İzmir'in Kemalpaşa ilçesine gittiler. Buradan Alaş Kımız Çiftliği ve Çinili Köy 'Ümran Baradan Müzesi'nde çekimler gerçekleştiren fotoğraf tutkunları, bölgeye hayran kaldılar. Sergi hazırlığında olan kulüp üyeleri, kültürel alanda, Ege'nin kuzeyi ile güneyini açacakları sergide buluşturmayı hedeflediklerini söylediler.

Fotoğraf tutkunları, "Burada Asya Türk kültürü içinde en baskın motif olan atların Kazak Vadisi'nin olmazsa olmazlarından olduğunu gördük. Kazak, Özbek ve Kırgız Türkleri mutfağından seçme yemekler, Türklerin en eski milli içkisi at sütünden yapılan 'kımız'ı tanıdık. Burası aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek kımız imalatı yapan yerinin olması bizi şaşırttı. Betonarme inşa edilen bir 'otağ' da dikatimizi çekti. Buradaki doğal ortamı görüntüleme fırsatı bulduk. Bazı üyelerimiz çekimlerin yanı sıra bol süt veren safkan kısrakları görürken, çocuklarımız Haflinger taylarına bindiler. Nazarköy'de cam nazar boncuklarının yapımını görüntüledik.Tek kelime ile hayran kaldık. Buradan müzeye geçtik. Sergi için çok iyi çekimler gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese minnettarız "şeklinde konuştular. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremitli Fotoğraf Tutkunları Kazak Vadisi'ni Görüntüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement