Edward Snowden, Nobel Barış Ödülü'ne Aday Gösterildi - Son Dakika
Teknoloji

Edward Snowden, Nobel Barış Ödülü'ne Aday Gösterildi

Edward Snowden, Nobel Barış Ödülü\'ne Aday Gösterildi

Şüphesiz son yıllarda Amerika'nın başını en çok ağrıtan isimlerden bir tanesi o. Büyük bir kesimin de desteğini aldı diyebiliriz.

30.01.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Saral - - Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'den sızdırdığı bilgilerle adından sıklıkla söz ettiren Snowden, Norveçli iki milletvekili Baard Vegard Solhjell ve Snorre Valen tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Snowden'in açıklamaları çeşitli ülkelerin güvenlik konuları için sıkıntı oluşturabilir belki, ama istikrarlı ve barışçıl bir dünya düzeninin oluşması için katkı sağladığı düşünülüyor.

Ödül adaylarının isimleri 50 yıldır gizli tutuluyor, ancak bazen bu gibi durumlarda, aday gösterilenler tarafından isimler duyurulabiliyor. Geçtiğimiz sene Nobel'de 259 aday vardı. Bu yıl da yüzlerce aday olacak ve Snowden, birbirinden zorlu rakiplerle yarışacak. Tabii Norveç Nobel Komitesi tarafından da kabul görürse.

Daha önce Nobel Barış Ödülü alanlar arasında Nelson Mandela, Henry Kissinger ve Martin Luther King gibi isimler bulunuyor.

Snowden, sızdırdığı bilgiler sebebiyle büyük bir kesim tarafından destek görürken, büyük bir kesim tarafından da düşman olarak görülüyor. Hatta Amerikalı yetkililer, onun ölmesini istediklerini de belirtmişti. Rusya'ya sığınan Snowden'in, casusluk da dahil birçok suç sebebiyle Amerika'ya iadesi isteniyor.

Bu arada, NSA ile ilgili son gelen haberlerde, kurumun Angry Birds de dahil birçok uygulama aracılığıyla insanların bilgilerini topladığı ortaya çıkmıştı.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Edward Snowden, Nobel Barış Ödülü'ne Aday Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement