Efe, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Efe, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işletmenin başmühendisi Mehmet Efe'nin cenazesi, Savaştepe'de toprağa verildi 1967'deki maden kazasında hayatını kaybeden dedesiyle ismi de kaderi de aynı olan Efe'nin cenazesi, madenden çıkarılan son cansız beden oldu Efe'nin olayın ardından birçok işçiyi gruplar halinde çıkardığı ancak son girişinden sonra içerde hayatını kaybettiği öğrenildi.

17.05.2014 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işletmenin başmühendisi Mehmet Efe'nin cenazesi, Savaştepe'de toprağa verildi.

Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği faciada, madenden çıkarılan son cansız beden, işletmenin emniyet başmühendisi Mehmet Efe'nin oldu.

Efe'nin cenazesi Akhisar Devlet Hastanesi'nden alındıktan sonra ilk olarak Savaştepe'deki Yolçatı Camisi'ne getirildi. Daha sonra Sarıbeyler Mahallesi'ndeki baba evinin önüne götürülen cenaze, helallik alınmasından sonra araçla Yeşilli Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen cenaze törenine Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Efe'nin yakınları, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Baba Resul Efe, oğlunun tabutuna sarılırken yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.

Kılınan namazın ardından Efe'nin cenazesi, Sarıbeyler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1967'de bir madende yaşanan kazada hayatını kaybeden madenci dedesiyle ismi de kaderi de aynı olan Mehmet Efe'nin, olayın ardından içeri girdiği ve birçok işçiyi gruplar halinde dışarı çıkardığı öğrenildi. Efe'nin olayın yaşandığı gün, gece saatlerinde tekrar girdiği madenden bir daha çıkamadığı belirtildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra yaklaşık 5 yıl önce facianın yaşandığı Soma'daki maden ocağında işe başladığı öğrenilen Efe'nin 2011'de evlendiği bildirildi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Efe, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement