Efeler'de Et Ürünleri Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Efeler'de Et Ürünleri Denetlendi

Efeler\'de Et Ürünleri Denetlendi

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlilerince gıda üretim, satış ve toplu tüketim yapan iş yerlerinde denetim yaptı.

01.07.2016 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlilerince gıda üretim, satış ve toplu tüketim yapan iş yerlerinde denetim yaptı.

Yapılan denetimlerle ilgili olarak Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Yapılan denetimler sonucunda ilgili işletmelerden Türk Gıda Kodeksine uygun olarak numune alınmıştır. Alınan numuneler soğuk zincirde domuz eti analizi için Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderilmiştir. Yapılan tür teşhisi analizleri sonucunda alınan numunelerin tamamının Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği açısından uygun olduğu tespit edilmiştir.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında et ve et ürünlerinde domuz eti ve tek tırnaklı hayvan eti aranması Bakanlık programı kapsamında 6 et ürünü numunesi alınmıştır. Mart ve Haziran ayında Germencik, Söke ve Efeler ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 39 toplu tüketim işletmesinden 39 kırmızı et numunesi alınmıştır. Alınan numunelerin tümünde domuz eti ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmemiştir. 2016 yılında ilk altı ayında denetlenen et ve et ürünleri üretim tesisi ve kasap denetimi sayısı 468'dir. Sonuç olarak 2016 yılının ilk yarısında alınan 45 kırmızı et ve et ürünü numunesinin tamamının mevzuat açısından uygun olduğu tespit edilmiştir" denildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler'de Et Ürünleri Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement