Efeler Hakikat Erleri" İsimli Oyun İzmir'de Sahneleniyor - Son Dakika
Yerel

Efeler Hakikat Erleri" İsimli Oyun İzmir'de Sahneleniyor

Efeler Hakikat Erleri" İsimli Oyun İzmir\'de Sahneleniyor

Ödemişli öğretmen ve yazar Ümit Görgülü’nün yazıp yönettiği, İzmir Yarın Derneği oyuncularının yapımını üstlendiği “Efeler Hakikat Erleri” oyunu, İzmir’in çeşitli ilçelerinde sahnelenmeye devam ediyor.

24.06.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemişli öğretmen ve yazar Ümit Görgülü'nün yazıp yönettiği, İzmir Yarın Derneği oyuncularının yapımını üstlendiği "Efeler Hakikat Erleri" oyunu, İzmir'in çeşitli ilçelerinde sahnelenmeye devam ediyor.

"Efeler Hakikat Erleri" isimli tiyatro oyunu, 28 Mayıs'ta İzmir Karaburun'da, 30 Mayıs'ta İzmir Olgunlaşma Enstitüsü salonunda, 5 Haziran'da İsmet İnönü Sanat merkezinde, 13 Haziran'da da Uluslararası Seferihisar Tiyatro Festivali kapsamında Seferihisar Sığacık Kaleiçi'nde tiyatroseverlerle buluştu. Oyunun özgün müziklerini Ercan Düzgün yaparken, kostüm ve dekorları Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Buket Başaran Akkaya tarafından tasarlandı. Oyunun ağırlıklı olarak Ege bölgesinde olmak üzere turne ve gösterimlerine yaz boyunca devam edeceği öğrenildi.

Yarın Toplumsal Gelişim Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve aynı zamanda oyunun yazarı ve yönetmeni Ümit Görgülü, efelik ve zeybeklik kültürünün 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kültürel unsur kabul edildiğini ve zeybeklik kültürünün yeni kuşaklara tanıtılması amacıyla bu konuyu seçtiklerini ifade etti. Görgülü, terkedilmiş bir İtalyan kalesinde, doğal ortam içinde gösterimi gerçekleşen oyunun büyük beğeni aldığını kaydetti. Ümit Görgülü, " Mustafa Kemal Atatürk'ün bir adı da Sarı Zeybek'tir. Ödemişli Çakırcalı Mehmet Efe'nin hayatından kesitleri sunan oyunumuzu izleyenler, Çakırcalı Mehmet Efe için 'Gerçek bir Robin Hood' benzetmesi yaptılar" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler Hakikat Erleri' İsimli Oyun İzmir'de Sahneleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement