Efgan Ala Elazığ'da - Son Dakika
Güncel

Efgan Ala Elazığ'da

Efgan Ala Elazığ\'da

İçişleri eski bakanı ve Ak Parti Erzurum milletvekili adayı Efgan Ala çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Sabah saatlerinde Elazığ'da olan Efgan Ala ilk olarak işadamlarıyla bir araya geldi.

15.05.2015 10:41  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paşakonağı'nda gerçekleşen ve basın mensuplarının da katıldığı toplantıya Efgan Ala'nın yanı sıra Ak Parti Elazığ milletvekili adayları Şuay Alpay, Metin Bulut ve Ömer Serdar, devlet eski bakanı ve Ak Parti disiplin kurulu üyesi Ahmet Cemil Tunç il başkanı Nusret Çoban, belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, işadamları ve vatandaş katıldı.

Toplantıda Elazığ ile Erzurum'un kardeş şehirliğine değinerek konuşmasına başlayan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala şunları söyledi:

"Biz büyük devlet, güçlü millet olmak zorundayız. Çünkü Endonezya'dan Fas'a, Mısır'dan, Gazze'den, Türkmenistan'dan Kazakistan'a kadar ve Makedonya'ya, Saraybosna'ya kadar bir çok kardeşimiz bizim başarımıza odaklanmış durumdalar. Biz mademki dünyayı 500 yıldan fazla yöneten iki cihan devletinden birinin temsilcisiyiz ve Devleti Ali Osmaninin temsilcisiyiz, biz Osmanlı torunuyuz, kim ne derse desin o zaman ona layık performansı da göstermek boynumuzun borcudur. Bunu laf olarak değil, icraat olarak yapmalıyız. Bize düşen bütün bu günü birlik tartışmaların dışında, ne kadar büyük geçmişiz varsa o kadar büyük hedeflere doğru silkinip odaklanmak ve bir bakmaktır."

"BİRİSİ 'HÖT' DEDİĞİNDE İRADEYİ ONUN ELİNE VERMEZSE SİYASİ İSTİKRAR OLUR"

Yazıkonak ve Yurtbaşı Mitingleri

Efgan Ala ve beraberindeki heyet, toplantının ardından Ak Parti teşkilatı tarafından düzenlenen Yazıkonak ve Yurtbaşı mitinglerine katıldı. Efgan Ala'nın konuşmasından önce Ak Parti milletvekili adayları kısa birer konuşma yaptılar. Ak Parti Elazığ milletvekili adaylarından Av. Ömer Serdar Yazıkonak mitinginde yaptığı konuşmada çözüm sürecinin önemini ve milli iradenin egemenliğini vurguladı. Ömer Serdar'ın konuşması sırasında cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti lehine sloganlar atıldı.

Ala: Biz hiç kimseye aldığımız iradeyi teslim etmeyiz

"Biz diyoruz ki bugün Allah'a şükürler olsun, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin şuan itibariyle başkanlığını yapmaktadır. Ama yetmez. Biz en gelişmiş 20'nin içindeyiz ama bizden taleplere bakın. Bizim milletimizin, Gazzelinin, Türkmenistanlının, Kazakistanlının talebine bakın, onlar dünyanın ilk beşinden de değil arkadaşlar, ilk üçündenmişiz gibi talepte bulunuyorlar ve haklıdırlar. O zaman bize düşen bütün bu günü birlik tartışmaların dışında, ne kadar büyük geçmişiz varsa o kadar büyük hedeflere doğru silkinip odaklanmak ve bir bakmaktır. Siyasi istikrar yüreklilik isteyen bir iştir. Biz hiç kimseye aldığımız iradeyi teslim etmeyiz, etmeyecek bir gelenekten geliyoruz" diye konuştu.

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ne Ziyaret

Efgan Ala ve beraberindeki heyet, Yazıkonak ve Yurtbaşı mitinglerinin ardından Ak Parti seçim koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Seçim Koordinasyon Merkezi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen içişleri eski bakanı Efgan Ala burada partililere seslendi. Ala şunları söyledi:

"Kimse heveslenmesin. Kimse hayal kurmasın. Bu ülkeyi idare edecek olan, yönetecek olan yine bu ülkenin insanıdır. Elazığ'ın çocuğu yönetecektir. Erzurum'un çocuğu yönetecektir. Bunun için çalışmalarımızı ara vermeden sürdürmemiz gereklidir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Efgan Ala Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement