Efkan Ala: Cizre'de Operasyonlar Bitti - Son Dakika
Güncel

Efkan Ala: Cizre'de Operasyonlar Bitti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'de PKK'ya yönelik yürütülen operasyonların sona erdiğini açıkladı. Sokağa çıkma yasağı ise bir müddet daha devam edecek.

11.02.2016 14:10  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kanlı çatışmaların yaşandığı Cizre'de operasyonların bittiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ala, "Cire'de operasyonlar bugün öğle saati itibari ile sona erdi. Sokağa çıkma yasağı bir süre daha devam edecek." dedi.

"ARAMA TARAMA FAALİYETLERİNE DEVAM"

Gazetecilere konuşan Efkan Ala, operasyonların bittiğini şu sözlerle duyurdu:

"Bugün operasyonlar biraz önce bitti, Cizre'de operasyonlar sona erdi çok başarılı bir biçimde. Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek. Çünkü tuzaklamalar var, bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Yine çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir. Ancak bugün öğle itibarıyla tamamen alandan bu meseleler bertaraf edilmiş yani teröristler ve alana hakimiyet kurulmuştur.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR"

Dediğim gibi arama, tarama faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve vatandaşlarımızın Cizre'ye girdiklerinde zarar gelmemesini sağlayıcı tedbirlerin tam olarak alınması için biraz daha sokağa çıkma yasağı devam edecek. Operasyonel faaliyetler bugün öğle itibarıyla sona erdi."

CİZRE'DE HEYECANLI BEKLEYİŞ

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın öğleden sonra yaptığı, "Cizre'de güvenlik güçlerinin operasyonları tamamlandı" açıklaması ilçede heyecan yarattı. Vatandaşlar operasyonların bitmesinin ardından ilçede sokağa çıkma yasaklarının da yakın zamanda kaldırılmasını beklediklerini dile getirdi.

TANKLAR TABURA GERİ DÖNDÜ

Bu arada Cizre'nin çevresinde konuşlanan tankların da bugün öğleden sonra birlikleri olan Cizre Tank Taburu'na döndükleri görüldü.

597 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Cizre'de PKK'lı teröristlere yönelik 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sona erdi. İlçede 597 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı 678 barikat kaldırıldı, teröristlerin açtığı 242 çukur kapatıldı.

23 GÜVENLİK GÜCÜ ŞEHİT OLDU

Sokağa çıkma yasağı süresince 15 ilin nüfusuna kayıtlı 23 asker ve polis de şehit oldu.

PKK'NIN CİZRE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonun son günlerinde AA'nın geçtiği bilgiye göre önceki günlerde etkisiz hale getirilen teröristler arasında PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve terör eylemlerini organize etmek için ilçeye gönderilen örgütün sözde Cizre sorumlusu, "Mamo" kod adlı Mustafa D'nin (43) de bulunduğu iddia edilmişti.

Efkan Ala: Cizre\'de Operasyonlar Bitti

Son Dakika Güncel Efkan Ala: Cizre'de Operasyonlar Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (101)

  • AzerTurk: Lenet Olsun PKKaya 36 24 Yanıtla
  • Amed: Allah sizleri islah ettin mahşerde hesap vereceksiniz o acıyi sizede nasip ettin işşallah 29 28 Yanıtla Ahum : Amed havlama istersen uza 12 3
  • hakikat: 21 BİN EVİ YAKIP YIKTINIZ.YÜZLERCE KADIN, ÇOCUK , BEBEK DEMEDEN ÖLDÜRDÜNÜZ.PEKİ HANGİ YÜZLE DEVLET ORAYI TEKRAR YÖNETECEK? DEVLET CİZREYİ KAYBETTİ.HAYIRLI OLSUN.DEVLET ADALET DEMEK.EĞER ADALET YOKSA DEVLETTE YOK.ONUN İÇİN RTE DEVLETİ DOĞUDA SİLDİ.BU GİDİŞLE BATIDA DA SİLECEK.İŞİD RUHUNU TÜRKİYEYE EGEMEN KILACAK. 12 30 Yanıtla Gerçek: Yalan söyleme devlet operasyon yapsın diye herkes göç etti sizin gibi pisliklern kurtlmak için halkım ben ben sizi istemeyorum 4 3
  • Kerem: Katil akp 23 19 Yanıtla
  • keder: biri öz yönetim mi demişti haçlı uşakları sizi 27 11 Yanıtla
  • vatandaş : Çok şükür, pisliklerden temizlendi oralar. 14 24 Yanıtla
  • Nemrut: Bende Kürdüm. Nolur hiçbir Kürt kardeşim pekaka ve hadepe yi desteklemesin onların yalanlarının peşinden gitmesin. Bizler ve Türkler yüzyıllardır kardeşiz öylede olacağız. Gerekirse bu vatan için hepimiz canımıI veririz. 25 12 Yanıtla
  • yaw he he : yaw he he efkan alayaa iki koyun teslim edilmez adam iç işleri bakanı. 17 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement