Efod'dan "Kurgusal Fotolar" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Efod'dan "Kurgusal Fotolar" Sergisi

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Enver Şengül Atölyesince hazırlanan kurgusal fotoğraflar sergisi açıldı.

12.02.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Enver Şengül Atölyesince hazırlanan kurgusal fotoğraflar sergisi açıldı.

Fotoğraf sanatçısı Enver Şengül, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki sergi açılışında, "sultanlar şehri Edirne"de bir sergi salonunun olmamasının üzüntü verici olmasına rağmen sanata ve sanatçıya destek olan ETSO yönetimini kutladı.

Serginin, yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonucu ortaya çıktığını ifade eden Şengül, "Bir yıl önceki sergimizde Edirne Valisi Hasan Duruer, 'Bunca yıllık yöneticiliğimde ben bir fotoğraf sergisi için gelen kalabalığa ilk kez rastladım' demişti, bizi yüreklendirmişti. Şimdi yine havanın soğukluğuna rağmen salonu doldurdunuz, sanata bir kentin bu denli destek vermesi elbetteki sanatçıyı da üretmeye zorluyor" dedi.

EFOD Başkanı Serdar İyiiz de EFOD'un yaptığı güzel işler sayesinde Türkiye'deki yüzü aşkın fotoğraf derneğinde ilk beşe girdiğini ifade etti.

Yaptıkları faaliyetlerle zaman zaman farklı işleri ilişkilendirenlere de cevap vermek isteğini ifade eden İyiyiz, şöyle konuştu:

"Köy kahvelerine gidip fotoğraf gösterisi yapıyoruz. 'Ha bunlar AB'den para aldı ondan kahveye gidiyorlar, köye gidiyorlar' diyorlar. Biz hiçbir zaman AB projesinden kaynak almadık. Para için de bu işleri yapmadık. Bizim dostlarımız var, sergilerimizi bir dostumuz, kokteylimizi bir dostumuz destekliyor, o kadar. Biz işin sanat boyutundayız."

Konuşmaların ardından atölyenin çalışma görüntüleri davetlilere izletildi.

Elif Tuğba Oğuz Taylan, Evnur Kahyacı Kılıç, Halil Karabacak, Hanife Dalkıran, Hazal Şengül Evcimen, İsmail Büyükşimşek, Kürşat Bilişli, Turan Döner, Seda Aydın Karacauva, Serkan Kızılırmak, Servet Çınar, Yılmaz Aynalı'nın 50 fotoğrafından oluşan sergi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bilgin Özbaş, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Şengül ve İyiiz tarafından açıldı.

Sergi hafta sonunda dek ETSO fuaye salonunda gezilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Efod'dan 'Kurgusal Fotolar' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement