Efsane Güreşçileri Örnek Alıyorlar - Son Dakika
Yerel

Efsane Güreşçileri Örnek Alıyorlar

Edirne'de Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlanan minik güreşçiler, adını Kırkpınar tarihine altın harflerle yazdırmış Koca Yusuf, Kel Aliço ve Adalı Halil gibi efsane pehlivanları örnek alarak çalışmalarını sürdürüyor.

22.07.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİHAN DEMİRCİ - Edirne'de Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlanan minik güreşçiler, adını Kırkpınar tarihine altın harflerle yazdırmış Koca Yusuf, Kel Aliço ve Adalı Halil gibi efsane pehlivanları örnek alarak çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde Kırkpınar'a hazırlanan, yaşları 8 ila 15 arasında değişen 40 güreşçiye, yağlı güreş tarihinde büyük başarılar kazanmış efsane pehlivanlardan Koca Yusuf, Kel Aliço ve Adalı Halil'in kullandıkları güreş teknikleri ve başarıları görsel destekli sunumlar eşliğinde anlatılıyor.

- "Sporcularımıza başta güreşlerin tarihini öğreteceğiz"

Edirne Şahi Spor Kulübü Başkan Şamil Doğu Delen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altyapıdan yetişen güreşçilerin Kırkpınar tarihi ve efsane güreşçileri öğrenmeden Er Meydanı'na çıkmaması gerektiğini belirtti.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 654 yıllık tarihe sahip olduğunu aktaran Delen, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yağlı güreşler 654 yıllık, bu nedenle çocuklarımıza böyle köklü bir sporun tarihini, örf ve adetlerini öğretmeden güreşmeyi öğretmek doğru değil. Sporcularımıza başta güreşlerin tarihini öğreteceğiz.  Bu nedenle çalışmalarımızda Kırkpınar tarihine altın harflerle adını yazdıran efsane sporcuların başarılarını ve kullandığı teknikleri anlatıyoruz. Koca Yusuf, Kel Aliço ve Adalı Halil'ler gibi pehlivanlar yetiştirmek istiyoruz"

Altyapıya büyük önem verdiklerini anlatan Delen, yağlı güreşlere ev sahipliği yapan Edirne'nin Kırkpınar'da başarılı olabilmesi için çok çalıştıklarını vurguladı.

Güreşçi Tolga Kavak (12) ise Kırkpınar'a çok iyi hazırlandığını,  Er Meydanı'na çıkacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Kendisine Kel Aliço'yu örnek aldığın anlatan Tolga Kavak "İnşallah ben de bir gün onun gibi büyük bir güreşçi olurum. Usta güreşçiler gibi uzun yıllar güreşmek istiyorum. Kırkpınar'a çok iyi hazırlandım. İnşallah dereceye girerim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Efsane Güreşçileri Örnek Alıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement