Efsanevi Güreşçi Yaşar Doğu Ölümünün 55'inci Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Efsanevi Güreşçi Yaşar Doğu Ölümünün 55'inci Yıl Dönümünde Anıldı

Efsanevi Güreşçi Yaşar Doğu Ölümünün 55\'inci Yıl Dönümünde Anıldı

Türkiye'nin olimpiyat şampiyonu, efsane milli güreşçisi Yaşar Doğu ölümünün 55'inci yıl dönümünde memleketi Samsun'un Kavak İlçesi'nde anıldı.

10.01.2016 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin olimpiyat şampiyonu, efsane milli güreşçisi Yaşar Doğu ölümünün 55'inci yıl dönümünde memleketi Samsun'un Kavak İlçesi'nde anıldı. Doğu, için mevlit okutulup lokma dağıtıldı.

Türkiye'nin olimpiyat şampiyonu efsane milli güreşçisi olan ve 1961 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yaşar Doğu için memleketi Samsun'un Kavak İlçesi'nde ölüm yıl dönümü nedeniyle mevlit okutuldu. Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) işbirliğince düzenlenen programda Yörgüç Paşa Camisi'nde okutulan mevlitin ardından lokma dağıtıldı. Ardından Kavak Halk Eğitim Merkezi'nde anma programı düzenlendi. Buradaki programa Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu da katıldı. Düzenlenen konferansta milli güreşçi Yaşar Doğu'nun hayat hikayesi anlatıldı.

Yaşar Doğu, Türk güreş tarihindeki efsane sporcular arasında yer alıyor. Milli forma ile çıktığı 47 karşılaşmanın sadece birinde yenildi. 33'nü tuşla kazanan Yaşar Doğu, Balkan, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunun ardından güreş milli takım antrenörlüğü yaptı. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Efsanevi Güreşçi Yaşar Doğu Ölümünün 55'inci Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement