Ege Barış ve İletişim Derneğinde Genel Kurul Heyacanı - Son Dakika
Yerel

Ege Barış ve İletişim Derneğinde Genel Kurul Heyacanı

Ege Barış ve İletişim Derneğinde Genel Kurul Heyacanı

Ege Barış ve İletişim Derneğinin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı Didim'de yapıldı.

28.06.2014 12:08  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Barış ve İletişim Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı Didim'de yapıldı. Genel kurula aynı zamanda Derneğin Başkanı olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek ve Ege'nin iki kıyısında da barışı sağlamak amacıyla 11 yıl önce kurulan ve başkanlığını Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yürüttüğü Ege Barış ve İletişim Derneği'nin temsilcileri, Didim Belediyesi'nin ev sahipliğinde Didim'de toplandı.

Didim Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Seferihisar Belediye Başkanı ve Ege'de Barış ve İletişim Derneği Başkanı Tunç Soyer, derneğin 11 yıl önce kurulmasına öncülük eden Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Didim eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, Bornova eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ile derneğin kurucu üyeleri katıldı.

Ege Barış ve İletişim Derneği'nin Didim'de yapılan 7. Olağan Genel Kurulu'nun divan başkanlığını yapan derneğin kurucusu Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, iki yaka arasında dostlukları sürdürdüklerini ve bundan sonraki çabaların daha iyi olacağını söyledi.

"ORTAK FESTİVAL HAYALİMİZ VAR"

Seferihisar Belediye Başkanı ve Ege'de Barış ve İletişim Derneği Başkanı Tunç Soyer de, barış dönemi olan günümüzde, birlikteliği ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Türk ve Yunan halkı arasındaki bağın güçlendirilmesi gerektiğini belirten Tunç Soyer, "İki yaka arasındaki ilişkileri ne kadar güçlendirirsek, o kadar güçlü ve barışçıl oluruz. Dernek olarak, Yunanistan'ın Midilli Adası'nda faaliyet gösteren Siniparksi Derneği ile toplantı yaparak, sekreteryanın hayata geçirilmesi için adım atacağız. Yunan gençlerini ülkemize davet edip, evlerde misafir etmeyi planlıyoruz. Gençlere yönelik sportif faaliyetler düzenlenebilir. Ayrıca Türkiye ve Yunanistan arasında ortak festival hayalimiz var" diye konuştu.

Seferihisar Belediye Başkanı ve Ege'de Barış ve İletişim Derneği Başkanı Tunç Soyer, barış ödülü hakkında da bilgiler vererek, iki yaka arasında barış ödülü uygulamasını başlatmak istediklerini söyledi. Türk ve Yunan halkı arasında bağı kurmak adına Ege Barış Ödülü'nün önemli bir çalışma olacağını aktaran Soyer, bu projeyi bu dönem sonuçlandırmak istediklerini dile getirdi.

Türk ve Yunan toplumları arasında, sosyal, kültürel, sportif, ekonomik ilişkiler ve işbirlikleri kurulmasını ve bu çalışmaların kalıcı olmasını sağlamak hedefiyle yola çıkan dernek, geçmiş dönemlerde gerçekleştirdiği Türk-Yunan Çocukları Eğitim Kampları, Türk ve Yunan barışseverlerin katıldığı işbirliği geliştirme toplantılarının yanı sıra Dikili Barış Demokrasi ve Emek Şenliklerine sağladığı desteklerle tanındı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege Barış ve İletişim Derneğinde Genel Kurul Heyacanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement