Ege Bölgesi, İranlı Turist İçin Alternatif Olur - Son Dakika
Ekonomi

Ege Bölgesi, İranlı Turist İçin Alternatif Olur

Ege Bölgesi, İranlı Turist İçin Alternatif Olur

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Peninsula Tours Genel Müdürü ve CEO’su Fahrettin Çiçek, Ege Bölgesi’nin İranlı turist açısından İstanbul’a alternatif olabileceğini belirtti.

10.11.2014 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Peninsula Tours Genel Müdürü ve CEO'su Fahrettin Çiçek, Ege Bölgesi'nin İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olabileceğini belirtti.

Londra'da, Dünya Turizm Fuarı (WTM)'na katılan TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Çiçek, 2015 turizm sezonuyla ilgili beklentileri değerlendirdi. Bu yıl Türkiye'de turizmcilerin şevkinin kırıldığını ifade eden Fahrettin Çiçek, "Birisinin bizi toparlayıp, hadi çocuklar demesi gerekiyor. Bizim birliğimiz hızlı çalışıyor ama üst bir birliğin bizi toparlaması gerekiyor. Sektörün motive edilmeye ihtiyacı var. Türk turizmi, dış etkenlerden çok çekti. Bu konuda kriz doktoru olduk. Ama biraz daha üst düzeyde destek beklentisi var meslektaşlarımız arasında. Yaşanan olumsuzluklara rağmen bulunan noktayı küçümsememek gerekiyor. Konsantrasyonumuzu kaybetmemeliyiz, hedeflerimizden vazgeçmemeliyiz" dedi.

EGE'NİN ÖN PLANA ÇIKARILMASI GEREKİYOR

Ege bölgesinin ön plana çıkması gerektiğini vurgulayan Çiçek, şunları söyledi: "Ege bölgesi, Kuşadası, Gümüldür, Seferihisar bandında bir atılım süreci yaşamalı. Önemli yatırımlar bu bölgede devreye girecek. Antalya'da ise artık yataktan bahsetmemek gerekiyor. Ama Ege'nin ön plana çıkarılması gerekiyor. İzmir havalimanının bu yatırım karşılığında gerekli ilgiyi görmesi gerekiyor. Kültürel tatil açısından İzmir'in adımlar atması gerekiyor."

İRANLILAR 12 AY İZMİR'E GELEBİLİR

Tahran örneğiyle İzmir için ilginç pazarlar olduğunu kaydeden Çiçek, Tahran'ın 12 ay İzmir'e uçuş gerçekleştirebileceğini belirterek "İran'dan direkt uçuşlar konusunda sorun olmayan ender destinasyonlardan biri İzmir. Ama İzmir, İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olabilecek durumda. İstanbul'daki Arap ağırlığı, İranlılar'ı rahatsız etmeye başladı. İzmir'in bu anlamda biraz desteğe ihtiyacı var. Hareketliliği 12 aya yaymak için bazı adımlar atılması gerekiyor" dedi.

İNGİLTERE PAZARI ÖNÜMÜZDEKİ YIL TEK BASAMAKLI DA OLSA BÜYÜR

Çiçek, İngiltere için, "İngiltere ile ilgili ilk duyumlarım, rezervasyonların biraz beklemeli olduğu yönünde İngiltere ekonomisindeki büyüme, tüketiciye olumlu yansıyor. İngiliz pazarı, Türkiye'de önümüzdeki yıl büyür. Ancak bu iki basamaklı olmaz. Yüzde 4'lük bir büyüme ancak gerçekleşir" değerlendirmesini yaptı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ege Bölgesi, İranlı Turist İçin Alternatif Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement