Ege'de Güzel Havayla Birlikte Umut Yolculuğu Arttı - Son Dakika
Güncel

Ege'de Güzel Havayla Birlikte Umut Yolculuğu Arttı

Ege\'de Güzel Havayla Birlikte Umut Yolculuğu Arttı

Ege Denizi'nde, havaların ısınmasının etkisiyle kaçak geçişlerde artış oldu.

17.02.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Denizi'nde, havaların ısınmasının etkisiyle kaçak geçişlerde artış oldu. Yunan basını, son iki gün içinde Türkiye kıyılarından yola çıkan iki bini aşkın mültecinin adalara çıktığını duyurdu.

Yunanistan'da yayın yapan 'www.tovima.gr' sitesinin haberine göre; havaların ısınmasıyla birlikte umut yolculuklarında artış gözlendi. Salı ve çarşamba günleri, Bodrum'dan Midilli Adası'na 1500; İstanköy ve Kilimli'ye 400'ü aşkın mültecinin göç ettiği belirtildi. Aydın'ın Didim ilçesinden Bulamaç (Farmakonisi), Agathonisi ve Leros adalarına ise göçen mültecilerin sayısının ise 550'ye ulaştığı kaydedildi.

Sakız Adası'na bu sabah ulaşan otuz kişilik grupta yer alan 30 yaşındaki Afgan bir annenin 4 yaşındaki oğlunun cansız bedenini taşıması ise yürek burktu. Yaklaşık iki haftadır soğuk ve yağışlı havalarda ormanda kaldığı için hastalandığı öğrenilen çocuğun cesedi morga kaldırıldı.

Öte yandan Ege'de mülteci geçişlerini önlemek amacı ile görev yapacak olan NATO'ya ait üç savaş gemisinin de Sakız ve Sisam adaları açıklarında devriye gezmeye başladığı belirtildi. Gemilerden birinin bazen Didim açıklarına kadar gelerek devriye gezdiği belirtildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ege'de Güzel Havayla Birlikte Umut Yolculuğu Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement