Ege'de Kitapmatik Zamanı - Son Dakika
Güncel

Ege'de Kitapmatik Zamanı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesininde 'Kitapmatik' hizmete açıldı

24.07.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi akdemisyenleri tarafından hazırlanan Sağlık Halk Kitapları Serisinin yer aldığı kitapmatik; hasta ve hasta yakınlarından ilgi görüyor.

Kitapmatiktin ilk kullanıcılarından biri de EÜ Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz oldu. EÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Yeşim Kirazlı ile birlikte kitapmatikten kitap satın alan Rektör Prof.Dr. Yılmaz, sağlık halk kitapları serisi ile hastalıklar konusunda bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

Günümüzde bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını hatırlatan Prof.Dr. Yılmaz,

"Bilgiye kolay ulaşılan ama kirli bilginin de yoğun olduğu bir çağdayız. Bizler, halk kitaplarını yayınlayarak yanlış olan bilgileri doğruya dönüştürmek istedik. Halkımızın hastalıklar konusunda doğru bildiği yanlışları, yanlış bildiği doğruları güncel bilgilerle bu kitaplarda bir araya getirdik" diye konuştu.

EÜ Tıp Fakültesi deneyimli akademisyenlerinin 60. Yılını kutlayan Ege Üniversitesi için bir hedef koyduğunu belirten Yılmaz ,"Değerli akademisyenlerimiz 2015 yılına 60 tane kitap yetiştirmek için çalışmalara başladılar. Ve bugün 60. yılımızda 60 sağlık halk kitabını tamamlayarak halkımızın kullanımına sunuyoruz. Buradaki amacımız hastalık nedeni olan bazı yakınmaların nasıl başladığını, ne anlama geldiğini ve ne yapılması gerektiğini halkın anlayabileceği dille ve 60. Yıllık birikimimizle aktarmak" dedi.

Alerjiler, Grip, Kalp Nakli, Hipertansiyon ve Obezite gibi 60 farklı başlıkta yazılan Sağlık Halk Kitapları serisine okurlar; kitapmatikten 6 -10 TL arasında değişen ücretlerle ulaşabilecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege'de Kitapmatik Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement