Ege'de Küme Düşen 6 Takım Taraftarını Kahretti - Son Dakika
Güncel

Ege'de Küme Düşen 6 Takım Taraftarını Kahretti

Bu sezon Ege Bölgesi'ni profesyonel liglerde temsil eden 6 takım küme düşme acısı yaşadı.

24.05.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sezon Ege Bölgesi'ni profesyonel liglerde temsil eden 6 takım küme düşme acısı yaşadı. Süper Lig'de Balıkesirspor, PTT 1'inci Lig'de Manisaspor ve Bucaspor, 2'nci Lig'de Turgutluspor ve Altay, 3'üncü Lig'de ise Balçova Yaşamspor lige tutunamayarak sevenlerini kahretti.

HEP DÜŞME POTASINDA KALDI

Süper Lig'e 38 yıl sonra yükselen Balıkesirspor, 5'inci haftada girdiği düşme potasından 28 hafta boyuncu hiç çıkamadı. Bitime 2 hafta kala düşmesi kesinleşen kırmızı beyazlılar, 33 hafta sonunda sadece 6 galibiyet alabildi. Rakiplerine 19 kez boyun eğen Balıkesirspor, 8 kez de eşitliği bozamadı. Son hafta evinde oynayacağı Gaziantepspor maçıyla devler arenasına veda edecek Balıkesirspor, 47 gol atmasına karşın, kalesinde 68 gol gördü.

SON HAFTAYA KADAR

PTT 1'inci Ligden düşmemek için son haftaya kadar mücadele eden 3 Ege temsilcisi; Denizlispor, Manisaspor ve Bucaspor arasında gülen taraf Denizlispor oldu.

4 hafta öncesine kadar Manisaspor'un 5, Bucaspor'un ise 4 puan gerisinde bulunan Denizlispor, müthiş bir çıkış yakalayarak rakiplerini geride bıraktı. Tam 14 yıl sonra 2'nci Lig'de yer alacak Manisaspor ise 33'üncü haftada en önemli rakibi Denizlispor'a deplasmanda 2-0 yenilerek son haftaya girerken işini mucizeye bıraktı. Siyah beyazlı taktım, Giresunspor karşısında 4-1 kazanmasına rağmen beklediği üçlü averaj gerçekleşmeyince PTT 1'inci Ligi'nden 2'nci lige düştü. İzmir'i en son Süper Lig'de temsil eden takım olarak anılan Bucaspor da kümede kalma mücadelesini kazanamadı.

Deplasmanda Osmanlıspor önünde 5-1'lik skorla yenilen 32 puanlı Bucaspor, ligden düştü.

Geçen hafta 30 puanı olan Manisaspor ise sahasında Giresunspor'u 4-1 yenip puanını 33'e çıkartmasına rağmen deplasmanda Samsunspor'a yenilen Denizlispor'la aynı puana ulaşmasına rağmen ikili averaj sonucu 6 sezon önce mücadele ettiği 2'nci Lig'e döndü.

ALTAY İLK DEFA 3'ÜNCÜ LİG'DE

Spor Toto 2'nci Lig'de de Egeli futbolseverler Altay ve Turgutluspor'a üzüldü. Sezon boyunca alt sıralardan kurtulmak isteyen ikili direnemedi. Altay 101 yıllık tarihinde ilk defa 3'üncü Lig'e düşmenin acısını yaşadı.

PLAY OFF HESABI YAPARKEN DÜŞTÜ

Bu arada 3'üncü Lig'de de sezonun ilk yarısında play off hesapları yapan FBM Makina Balçova Yaşamspor küme düşmenin üzüntüsünü yaşadı. Türkiye Kupası'nda gruplara kalarak Galatasaray'a karşı oynayan İzmir ekibi, ikinci devredeki çöküşünü durduramadı ve 2 sezon önce kurtulduğu Bölgesel Amatör Lig'e geri döndü. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ege'de Küme Düşen 6 Takım Taraftarını Kahretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement